Ferah Kaya Artuklu’dan Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

AK Parti’den Artuklu Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Mardin’in tanınan simalarından Ferah Kaya, “Bu hizmeti, yükü taşıyabileceğime inandığım için aday adayı oldum” dedi.

Politika 14.11.2023 08:23:49 0
Ferah Kaya Artuklu’dan Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylarının başvurularını almaya başlayan AK Parti Mardin İl ve ilçe teşkilatlarına başvurular yapılmaya başlandı. AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında Mardin’in tanınan simaları dikkat çekerken, Ferah Kaya da aday adaylığını Artuklu Belediyesi için açıkladı. Mardin’in önde gelen ailelerinden Kaya ailesinin önde gelen isimlerinden olan Ferah Kaya, başvurusunu AK Parti İlçe teşkilatına giderek gerçekleştirdi.

 

Kabala’nın belde olduğu dönem Belediye Başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Kaya’nın başvurusunu AK Parti İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin ile yönetimi birlikte teslim aldı.

“Mardin’in sorunlarını yakından bildiğim için bu hizmet yarışına adayım”

Başvurusunun ardından neden aday olduğuna dair konuşma yapan Ferah Kaya, “Bende Mardin’in sorunlarını yakından bildiğim için bu hizmet yarışına adayım. Talibim tabi ki sayın genel başkanımızın Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezimizin takdir ederlerse il ve ilçe başkanlarımız uygun görürse bizde bu hizmet yarışında olmak isteriz. Vatanıma, milletime, memleketime ve partime yararlı bir belediye başkanı olacaksam rabbim hayırlara vesile etsin. Eğer ben bu yükün, hizmetin altından kalkamayacaksam rabbim kime nasipse ona hayırlı kılsın inşallah.” şeklinde konuştu.

“Mardin’in 91 mahallesine, halkına hizmet etmeye adayım”

Kaya, “25 yaşında belediye başkanı oldum ve belediyeciliği de biliyorum. Bütün belediyede bulunan birimlerin ve işletmelerin işimde ve hayatımda hep olmuştur. Lojistikten, müteahhitliğe, müteahhitlikten, insan kaynaklarına ve finansa bunlar iş hayatımda hep olmuştur. Tabiki de bir insanın memleketine iyi hizmet etmesi için donanımlı ve birikimli olması lazım. 37 yılda çok iyi donanıma sahibim. Mardin’in 91 mahallesine, Muhtarına, halkına hizmet etmeye adayım, aday adayıyım. Kısmet olursa da aday olacağım. Ak partiyi bu seçimlerde daha iyi yerlere taşıyacağız. Ben il başkanıma da, milletvekillerime de ilçe başkanlarıma da teşkilatlarıma, gençlik kollarıma, kadın kollarına da basın aracılığıyla hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum. Kendilerine de güveniyor ve inanıyorum. Kendileri de benim bu donanıma ve yükü taşıyabileceğim şahsiyetime ve güce olduğuma inansınlar ve onlar benim arkamda güçlü dursun ve inansınlar.” açıklamasını yaptı.

“Kendimi bu adaylığa hazır hissetmeseydim aday olmazdım”

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu hizmeti, yükü taşıyabileceğime inandığım için aday adayı oldum. Bütün milletvekillerime 2002den bugüne kadar bu partinin her kademesinde görev yapan milletvekillerime, il başkanlarıma, ilçe başkanlarıma, kadın ve gençlik kollarıma herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum. Bütün partili kardeşlerimi kucaklıyorum. 2002 den bugüne kadar bütün görev yapan arkadaşlarımın beni desteklemelerini istiyorum. Hiçbir şekilde onları mahbup etmeyeceğime inansınlar. Projelerim ve ekibimle geliyorum. Dersimi bir buçuk yıldır çalışıyorum. Bütün civar belediyelerin nasıl çalışıp katkı sağladıklarını biliyorum. Hem yurtdışı ve yurtiçinde belediyelere nasıl finans geldiğini hepsini inceledim ve dersime çalıştım. Artuklu ilçe belediye başkanlığına aday oldum. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bütün yöneticilerimden ve partililerimden destek bekliyorum. Rabbim bizleri öncelikle vatanımıza, milletimize ve kıymetli cumhurbaşkanımıza bizi mahcup etmesin. Bu adaylığımı ve aday adaylığımı da bütün Gazze'de ki mazlum ve bombaların altında kalan insanlara armağan ediyorum rabbim beni mahcup etmesin inşallah.”