Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Galatasaray, Trendyol Süper Ligi’nin 11. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’taki mücadeleyi 2-1 kazandık. Galibiyet serisini 10 maça çıkaran Aslanlarımız, puanını 31’e yükseltti.

Spor 3.11.2023 22:11:21 0
Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Galatasaray, Trendyol Süper Ligi’nin 11. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’taki mücadeleyi 2-1 kazandık. Galibiyet serisini 10 maça çıkaran Aslanlarımız, puanını 31’e yükseltti.

 

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Mauro Icardi. 

Kasımpaşa XI: Gianniotis, Omeruo, Sadık, Winck, Ben Ouanes, Gökhan, Hajradinovic, Aytaç, Iron Gomis, Fall, Ngoy.

Kapalı Kasımpaşa savunmasında boşluk bulmaya çalışan Galatasaray, topun kontrolünü elinde bulundururken ilk tehlikeli atağı Zaha ile gerçekleştirdi. Sol kanatta rakibini ekarte eden yıldız oyuncun vuruşu üstten farklı şekilde auta çıktı. 

Kasımpaşa 14. dakikada Fall ile tehlikeli geldi. Sol kanattan ceza sahasına demarke şekilde süratli giren oyuncunun vuruşunda Muslera iyi bir kurtarışa imza attı ve topa sahip oldu. 

Dakikalar 17’yi gösterirken Galatasaray golle burun buruna geldi. Zaha Kerem’e mükemmel bir derin pas yolladı ve onu çaprazdan ceza sahasına soktu. Onun arka direğe gönderdiği adrese teslim topta Icardi, istediği vuruşu yapamadı ve direğin yanından auta gönderdi. 

31. dakikada Ndoy ile pozisyona giren Kasımpaşa tekrar Muslera engeline takıldı. 

33’te Zaha ile aradığımız golü bulduk. Ceza sahası gerisinde kuvvetini iyi kullanarak rakibinden topu söküp alan Fildişi Sahilli, ceza sahası dışından çok sert bir şutla fileleri buldu: 1-0. 

Golden sonra Galatasaray, baskın futbolu ve saha hakimiyetini aralıksız devam etti. 38’de sağ kanatta sürpriz bir koşu yapan Kaan Ayhan çizgiye inerek ceza sahasındaki Icardi’yi gördü. Arjantinli yıldızın sert şutunu kaleci Gianniotis son anda kornere tokatladı. 

Devamında Kaan Ayhan ve Zaha ile Kasımpaşa kalesini yoklayan takım çerçeveyi bulamadı ve üç dakika uzatma verilen ilk 45 dakika 1-0 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

RAMS PARK’TA ZAHA’NIN GECESİ

Temposu ilk yarıya nazaran daha düşük olan ikinci yarıda ise Kasımpaşa geriden kaptığı hızlı toplarla kontra kollarken Galatasaray, set oyunları ve ileriye yakaladığı birebirler ile sonuca gitmeye çalıştı. 

51’de Zaha tekrar sahne aldı. Sağ kanatta boşluk bulan Kerem' Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Icardi topuk pasıyla Zaha'yı buldu. Zaha topu boş ağlara göndermeyi başardı: 2-0.

Rakip takım eşitliği erken yakaladı. Kornerde ön direkte Kenneth Omeruo, kafa vuruşuyla fileleri buldu: 2-1. 

58’de savunmamızın arkasına  gelen topta Fernando Muslera, topa müdahale etmesine rağmen rakibinin ayak darbesiyle sakatlandı. Oyuna ne yazık ki devam edemeyen Kaptan 60. dakikada yerini Günay Güvenç’e bıraktı.

66’da Sanchez, Hajradinovic’in yay üstünden sert şutuna müthiş bir kademeyle set çekti. 68’de ise Zaha soldan tehlike yaratmaya devam etti. Yıldız oyuncu çaprazdan rakibi üstüne dikine giderek sağına çekti; ancak yaptığı sert vuruş direğin bir karış üstten dışarıya gitti. 

Galatasaray etkili olduğu bu dakikalarda yıldız golcü Icardi ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağdan Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında Icardi’nin ceza alanında yaptığı kafa vuruşu üst direğin yakınından auta çıktı. 

75’te Kaan Ayhan, yerini Sergio Oliveira’ya bıraktı. Tete ise Hakim Ziyech yerine girdi. 

79’da Kasımpaşa etkili geldi. Julien Ngoy'un pasında savunma arasına sarkan Mamadou Fall'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

82’de maçın yıldızı Zaha yerine Barış Alper Yılmaz girdi, Kerem Aktürkoğlu ise yerini Halil Dervişoğlu’na bıraktı.

10 dakikalık uzatma anlarında sol kanattan etkili gelmeye devam ettik. Ceza sahası dışından Sergio’nun sert şutu yandan auta çıktı. 2-1’lik galibiyetle üst üste 10 maçlık galibiyet serisi elde ettik. 

Galatasaray, bu mücadelenin ardından Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. haftasında Bayern Münih deplasmanında oynayacağı müsabakaya hazırlanacak.


Anahtar Kelimeler: galatasaray 2-1 kasımpaşa