Genç sanatçı Trabzon’da Mardinlileri coşturdu

Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde okuyan Ceren Ece Öksüz Trabzon’da Mardinlilere mini konser onları coşturdu.

Yaşam 7.09.2021 10:00:38 0
Genç sanatçı Trabzon’da Mardinlileri coşturdu

Kardeşlik Projeleri kapsamında Trabzon’a giden Mardinli 50 kişilik kafile akşam saatlerinde bir restoranda yemek molası verdi. Genç sanatçı Ceren Ece Öksüz burada Karadeniz ezgileri ve bir Kürtçe şarkı ile mini konser verdi.

Mardinlileri kendine hayran bırakan Öksüz yaptığı açıklama kendi coğrafyasının ezgilerini yaşatmak için ve gelecek kuşaklara aktarmak için kendini kültürüne adamış Karadeniz aşığı bir genç olduğunu söyledi.

Güzel sanatlar Lisesi Müzik öğrencisi olduğunu ifade eden Öksüz, piyano, gitar çaldığını ve kemençe de öğrenmeye çalıştığını belirtti.

 

Mardinlilerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Ceren Ece Öksüz şunları söyledi:

“Kardeşlik projelerinde yer almak çok güzel İnşallah yakında Mardin’de buluşuruz. Trabzon’da buluştuk sıra Mardin’de çok teşekkür ediyorum. Daha önce de Mardin’e gittim çok güzel mutlaka görülmesi gerek bir yer gitmeyenlerin gitmesi gereken bir yerdir çok tarihi ve güzel bir ilimizdir.”

Burada öğrendiği bir Kürtçe şarkı söyleyen Ceren Ece Öksüz, “Müzik evrensel bir sanattır. Ben Karadeniz müzikleri yapıyorum ama Kürtçe müzikler de çok güzel. Kürtçe şarkı da söylemek istedim. Biraz lehçe farkı var ama elimizden geldiğince icra etmeye çalıştık. Herkese teşekkür ediyorum. Mardinlilere burada sevgi gönderiyorum. İnşallah yakında Mardin’de üniversitenin konserinde görüşmek dileğiyle.” diye konuştu.

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği ve Mardin Trabzon Kardeşlik Derneği Başkanı İbrahim Aydın ise “Ceren kardeşimize teşekkür ediyoruz. Bizimle beraber oldu. Ben kendisine başarılar diliyorum.  Ayrıca bu kardeşlik projelerinde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.