Hakkı Çalış jübilesini yaptı

Kızıltepespor’un 3. Lig’de fırtınalar estirdiği 90’lı yıllarda Kızıltepespor forması giyen Hakkı Çalış, “Bugün Kızıltepe’nin en az 2 Lig’de bir takımı olmalı.” dedi.

Gündem 8.08.2022 11:45:49 0
Hakkı Çalış jübilesini yaptı

Kızıltepespor’un 3. Lig’de mücadele ettiği 1990’lı yıllardaki kadrosunda olan Hakkı Çalış o dönem aynı formayı terlettiği futbolcu arkadaşlarıyla Mardin’de jübilesini yaptı. Hakkı Çalış’ın oynadığı turuncu takım maçı 3-1 kazandı. Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Mardin’in farklı ilçelerinden gelen Kızıltepespor’un eski futbolcuları Hakkı Çalış’a çiçek takdim etti. 35 yıl önce Kızıltepespor forması giyen futbolcular hem hasret gider hem eski günleri yad etti.

“Bu bir ilk oldu inşallah bunun devamı gelir”  

Her sene belirli bir dönemde toplanacaklarını ifade eden Hakkı Çalış, “Benim amacım jübile değil, her yıl geleneksel olarak Mardinspor ve Kızıltepespor’un profesyonel lig döneminde oynayan futbolcuları burada buluşturmak. Daha büyük bir aile olmak, daha güzel bir aile olmak istiyoruz. Amacımız sporun dostluk, kardeşlik tarafını göstermek.  Diyarbakır’dan, İstanbul’dan ve Ankara’dan eski topçu arkadaşlarımız geldi. Çok sevindim. Bu bir ilk oldu inşallah bunun devamı gelir.” şeklinde konuştu.

“Mardin’in profesyonel ligde takımının olmamasına üzülüyorum”
25 yıldır Alanya’da yaşamasına rağmen Mardin’in futbolunu da yakından takip ettiğini belirten Çalış, Mardin ve Kızıltepe’nin profesyonel ligde takımının olmamasına üzüldüğünü vurguladı. Çamlı, “Bugün Kızıltepe’ye baktığımızda profesyonel ligde takımı yok. Mardin ‘de öyle. Kızıltepe’nin nüfusu birçok ilden daha büyük, bu sıkıntı nerden kaynaklanıyor. Amatör kulüpler, spor camiasındaki adamlar bir araya gelip bir toplantı yapıp ‘Biz neden Mardin olarak şuan profesyonel bir kulübümüz yok?’ sorusuna cevap aramaları gerekir. Biz ne kadar gurbette olsak da Mardin, Kızıltepe, Derik, Nusaybin, Midyat, Ömerli ve bütün ilçelerinin profesyonel takımları olunca çok mutlu olurum. Bir araya gelip bir oluşum yapabilirler. Profesyonel takım üst liglerde olunca Mardin’in reklamı böyle yapılır. Ben Elitler Master takımının yönetimindeyim Mardin’de bir turnuva düşünüyoruz. Yurt dışından da bir çok kişi gelir. Bugün Kızıltepe’nin en az 2 Lig’de bir takımı olmalı.” açıklamasını yaptı.

Daha önce 3. Lig’de Kızıltepespor’un formasını terleten futbolcular da eski günleri yad ederek Hakkı Çalış’a organizasyon için teşekkür etti. Futbolcular Kızıltepe’yi tekrar üst liglerde görmek istediklerini dile getirdiler. 


Anahtar Kelimeler: hakkı çalış jübilesini yaptı