Hatip Şeran mahallesinin su probleminin olduğunu söyledi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Hatip Şeran, mahallesinde içme suyu problemi olduğunu söyledi. Şeran, “Bizim su sıkıntımız var. Beyazsu’dan gelen su bize niye yetmiyor onu merak ediyorum." dedi.

Gündem 2.08.2022 11:13:53 0
Hatip Şeran mahallesinin su probleminin olduğunu söyledi

Mardin GZT’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlan Mardin Ekranı programının Muhtarlar Konuşuyor serisinin ilk konuğu Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Vekili, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Ersoylu Mahalle Muhtarı Hatip Şeran oldu.


 
Kızıltepe’nin en sorunu olan su probleminin kendi mahallesinde de olduğunu belirtti. Hatip Şeran, “Ersoylu Mahallesinde sıkıntılar yok mudur? Elbette vardır. Mesela bizim su sıkıntımız vardır. Beyazsu’dan gelen bir su var. Bu su bize niye yetmiyor merak ediyorum. Bu su Kızıltepe’ye niye az geliyor onu da merak ediyorum. Bakın TOKİ’de bizim bir su depomuz var. Depoyu kilitliyoruz akşama kadar şehire suyu vermiyoruz. Aşama kadar depoyu dolduruyoruz. Akşam 19.00’da depodaki suyu şehire bırakıyoruz. Sabaha kadar su olacak. Gündüz su hiç yok akşam var. Oda güzel ama hiç düşünemiyor muyuz? Sen o suyu bırakacaksın TOKİ’nin içinden geçecek, bütün Kızıltepe’yi geçecek ilçenin çıkışındaki Ersoylu Mahallesi’ne yetişir mi yetişmez mi bunun hesabını yapan hiç yok. Su bitecek zaten, oraya varana kadar havuzdaki su bitecek. Ersoylu Mahallesine Beyazsu yetişmiyor. İddia ediyorum yetişmiyor. Bizler Ersoylu Mahallesi 3-5 kuyunun desteğiyle suyu temin edebiliyoruz. MARSU’nun 2-3 kuyusu var o kuyular olmasa biz suyu hiç göremeyiz. O kuyuların suyu da bize yetmiyor zaten. Ancak o kuyular çalışır, Beyazsu da gelir birbirini tamamlarsa suyu göre biliyoruz.” dedi.

Son 3 dönem kayyum belediyelerle çalıştığını ifade eden Şeran, “Kaymakamımız Hüseyin Çam gerçekten geçen dönemlere oranla Kızıltepe’ye mükemmel bir hizmeti vardır. Bunu söylersem vatandaşımız belki gönül koyar. Başka türlü anlarlar. Yıllardır vatandaşımız, çukur ve toz içinde kalmış, vatandaş halende bitmediğini gördüğü için haklı olarak sitem edebilirler. Vatandaş haklıdır. Vatandaş her zaman haklıdır ve isteyecek. Biz de yapmak için gayret göstereceğiz. Son 2 buçuk yıldır Hüseyin Çam iyi işlere imza atmıştır.” ifadelerini kullandı.

İfraz problemi
İfrazı yapılmayan bölgelerde hizmetin götürülemediğini ifade eden Şeran, “Ersoylu Mahallesinde 25 yıldır muhtarlık yapıyorum. Sadece Ersoylu değil Kızıltepe geneli için diyorum. Bir kangrene dönüşen problem vardır. 2006’da bölgede yapılan imarın yapılmamış ifrazı ile ilgilidir. Benim Ersoylu Mahallesinde ifrazı yapılmayan alanlarda yolları açamıyoruz. Oraya hizmet götüremiyoruz. Yolları açamadık diye var olan yola kanalizasyon şebekesi götüremiyoruz. Orada sıkıntılarımız var. İfraz yapılırsa o yollar yapılır oraya kanalizasyon yapılır.” açıklamasını yaptı.

MARSU ile ilgili bütün muhtarların problemi olduğunu vurgulayan Şeran, “Geçen MARSU genel müdürüne de dedim 15 hanemiz var yeni inşa edilmiş. Tam bir buçuk yıldır 200 metre borunun peşine düşmüşüm bulamıyorum. Kanalizasyon çekeceğiz o evlere boru bulamıyoruz. MARSU ‘Boru yok elimizde gelince vereceğiz.’ diyor. Sanırım 1 buçuk yıldır hiç gelmedi. İnşallah MARSU düzelir. Sadece mahallemdeki 200 metre boru için demiyorum.” şeklinde konuştu.

Köy muhtarlarından gelen su problemine de değinene Şeran şunları söyledi: “Köylerimizin Dalgıçları bozuluyor onlara erken müdahale edilmediği zaman hasta insanalar, hayvanlar var. Onlar da köydeki artezyen kuyusundan suyu temin ediyor. Düşünün bir dinamo bozuldu bu dinamoyu 3-5 günde bitirirsen o köyün 5 gün susuz kalacağı anlamına gelir. onun için erken müdahale etmek gerekiyor. Köy muhtarlarımızdan bana gelen şikayetler üzerine söylüyorum. O köy halkı 5 gün susuz bunu hiç düşünemiyor musunuz?”