Hikmet Usta mekanını depremzedelere açtı

Kızıltepe’de dün gece hissedilen şiddetli deprem sonrasında mekanını çevresindeki ailelere açan yemek ustası Hikmet Ölçer, dün gece yarısından beri misafirlerine ev sahipliği yapıyor.

Gündem 7.02.2023 07:58:56 0
Hikmet Usta mekanını depremzedelere açtı

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin başkanlığını da yapan ve kebap ustalığının yanı sıra yaptığı yöresel yemekler ve yöreye özgü mahalli yemeklerin tanıtımına sunduğu katkıları ile de ünlenen yörenin tanınmış yemek ustalarından Hikmet Kebap Salonu işletmecisi Hikmet Ölçer, Dün gece yarısı saat 04.17 de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 şiddetindeki depremin ardından işletmesini açarak işyerine yakın bölgede sokaklarda bekleyen halkı mekanına davet ederek birlikte sabahladılar.

Yemek salonunda bulunan odun sobasını yakarak kendilerine sıcak bir ortam sağlayan Hikmet usta kendilerine bazı ikramlarda da bulundu. Öğlene doğru evlerine işlerine dönen Hikmet Ustanın misafirleri bugün öğleden sonra Saat 13.24 te Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki deprem ve artçı depremlerin ardından çevre binadaki mesken sahipleri ile arkadaşları yeniden mekanına gelerek depremin yol açabileceği zarardan uzaklaşmayı hedeflediler.

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin başkanı Hikmet Ölçer, “ depremin ardından herkes gibi dışarı çıktık. Baktım insanlar dışarıda soğuk yağmurlu bende gidip işyerimi açıp sobayı yaktım ve çevredeki dostlarımızı komşularımızı içeri davet ederek süreci atlatmaya çalıştık.” dedi.