Hikmet Ustadan depremzedelere yemek ikramı

Kızıltepe’de hissedilen şiddetli deprem sonrasında mekânını çevredeki ailelere 2 gün süresince açan yemek ustası Hikmet Ölçer, ilçeye gelen depremzedelere yemek ikramında bulundu.

Gündem 17.02.2023 16:40:36 0
Hikmet Ustadan depremzedelere yemek ikramı

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin başkanlığını da yapan ve kebap ustalığının yanı sıra yaptığı yöresel yemekler ve yöreye özgü mahalli yemeklerin tanıtımına sunduğu katkıları ile de ünlenen yörenin tanınmış yemek ustalarından Hikmet Kebap Salonu işletmecisi Hikmet Ölçer, deprem bölgesinden Kızıltepe ilçesine gelerek öğretmen evinde kalan depremzedelere yemek ikramında bulunma suretiyle destek sundu.

6 Şubat 2023 tarihinde merkezleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından yemek salonunda bulunan odun sobasını yakarak kendilerine sıcak bir ortam sağlayarak kendilerine bazı ikramlarda da bulunan Hikmet kebap salonu sahibi Hikmet Ölçer, deprem bölgesinden Kızıltepe ilçesine ailece gelen ve öğretmen evine yerleştirilen yaklaşık 150 kişiye akşam yemeği ikramında bulunarak depremzedelere destekte bulundu.

Depremzedeler, Hikmet ustaya teşekkür ettiler

İlçemize gelen depremzedelere bir nebzede olsa bir katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin başkanı Hikmet Ölçer, “depremin ardından evleri yıkılan hasar göre, yakınlarını sevdiklerini kaybederek Kızıltepe’ye gelen depremzede konuklarımıza bizimde bir desteğimiz olsun istedik ve kendi mesleğimizle ilgili bir yardımda bulunmak suretiyle kendilerine yemek ikramında bulunduk. Kendilerine geçmiş olsun ve başsağlığı dilerim. İnşallah en kısa zamanda yeni evlerine kavuşurlar. ayrıca bize bu imkanı sağlayan Öğretmenevi müdürü sayın Hadi Gökdemir ve ekibine teşekkür ederiz.” Dedi.

Adıyaman’da depreme yakalandıktan sonra ailesiyle Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen Mesut Doğaner adlı depremzede kendilerine yemek ikramında bulunan Hikmet Ölçer’e teşekkür ederek, “Kızıltepe halkı olsun, yetkililer ve devlet olsun herkes bize kucak açtı, yardım elini uzattı. Allah hepsinden razı olsun. Geldiğimizden beri bizi ziyaret ediyorlar, halimizi soruyorlar, sohbet ediyorlar. Burada kendimizi hiç yalnız veya yabancı hissetmiyoruz.” dedi.