İlaçlama Personeline Eğitim Verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilaçlama personellerine vektörel mücadele biyosidal ilaçlama ilgili eğitim semineri verildi.

Gündem 4.08.2022 09:18:28 0
İlaçlama Personeline Eğitim Verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerinde yaklaşık 892 mahalle ve köyde 1 Mart itibari ile ilaçlama hizmetinin başlatmıştı. Bu kapsamda ilaçlama çalışmalarında görevlendirilen personel için düzenli eğitimler devam ediyor.

Sanat Akademisi Toplantı Salonu’ nda gerçekleştirilen eğitim seminerine, ilaçlama personeli katıldı.

Tüm İlçe ve mahalle /köylerde gece sivrisinek, gündüz karasinek ve  larva ile mücadelede kullanılacak ilaçların özelikleri hakkında eğitim semineri verdi.

Alanında uzman eğitmenler tarafından, ilaçlamanın yöntemleri ve ilaçlamada nelere dikkat edilmesi, ilaçların özelikleri, ilaçların nasıl ve nerede kullanıldığı ve yanlış kullanımı sonuçları anlatıldı.

Halk sağlığını tehdit eden ve çoğunlukla dere yatakları, su birikintileri, fosseptikler, çöp konteynerleri, göl, gölet, kanal ve bataklıklar, bodrumlar, kuyular, hurdalık alanlarda sivrisinek, karasinek gibi uçan ve yürüyen haşerelere karşı mücadele yöntemleri aktarıldı.

Seminerde, seçici ve kaliteli ürünler kullanarak doğru yerler, doğru ürünlerle ve doğru zamanda mücadele edilmesi belirtildi.


Anahtar Kelimeler: ilaçlama personeline eğitim verildi