İncesu: Araçlarda bebek arabası kapasitesi var

Şehir içi otobüslerine beraberinde bebek arabası olduğu için yolcu alınmadığı iddialarının doğru olmadığı ve bunun aracın kapasitesiyle ilgili olduğu açıklandı.

Gündem 23.11.2021 09:43:41 0
İncesu: Araçlarda bebek arabası kapasitesi var

 

Kızıltepe özel halk otobüsleri derneği yönetim kurulu başkanı Zeynelabidin İncesu, çocuk şehiriçi ulaşım araçlarına çocuk arabası alınmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, sadece yolcu rahatı için sayı sınırlaması var. Dedi.

 

Kızıltepe özel halk otobüsleri derneği yönetim kurulu başkanı ve Tüm özel halk otobüsleri birliği yönetim kurulu üyesi Zeynelabidin İncesu, geçtiğimiz günlerde sosyal meda yer alan ‘yanında bebek arabası olduğu için kadını halk otobüsüne almadılar’şeklinde paylaşımdaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, araçlarında oturarak yolcu, ayakta yolcu, engelli veya bebek arabası ile ilgili bir kapasite olduğunu hatırlatarak bazı bebek arabası olan yolcuların bundan dolayı alınmadığını söyledi.

 

İncesu yaptığı açıklamada, “ iddia edildiği gibi hiç bir yolcumuzu yerde yolda bırakmama çabası içindeyiz. Ancak bazen aracın dolu olmasından kaynaklı yer sıkıntısından veya kapasiteden dolayı bebek arabası olan yolcu alınmayabiliyor. Düşünün aracın arkasındaki boş alanın tümü işgal edilmesi durumunda diğer yolcuların hareketini ve iniş binişlerini zorlaştırıp aksatmış olur. Onun için şehir içi halk otobüslerinin arka bölümünde bebek arabası yerinde boş yer kalmamışsa yenisinin alınmaması da doğal bir durumdur ve bu yaşanan olay da bundan kaynaklanmıştır. Yolcuların yaşadığı her türlü aksaklığı bize iletmesini tabiki en doğal hakları, bizde bu tür şikayetleri değerlendirip gereğini yapmaktayız” İfadelerine yer verdi.