İYİ Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cevheroğlu yüksek elektrik faturalarını eleştirdi

İYİ Parti Kızıltepe ilçe Başkanı Fahrettin Cevheroğlu,  İktidarlarında ilk icraatlarının DEDAŞ’ı kamulaştırma yapacaklarını söyledi.

Politika 4.08.2021 19:41:40 0
İYİ Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cevheroğlu yüksek elektrik faturalarını eleştirdi

İYİ Parti Kızıltepe ilçe Başkanı Fahrettin Cevheroğlu,  İktidarlarında ilk icraatlarının DEDAŞ’ı kamulaştırma yapacaklarını söyledi. Cevheroğlu, “Bir eve gelen 800 ile bin lira arasında gelen faturaları halk nasıl ödesin? Bunun yanı sıra  koskocaman ilçede elektrik kesintileri uygulanıyor.” dedi.

Fahrettin Cevheroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yüzde 15 zamdan sonra Kızıltepe’de faturaların kabararak geldiğini ifade eden Cevheroğlu,  “Kızıltepe halkının çoğu asgari ücretin altında geçimini sağlıyor. Bir eve  800 ile bin lira arasında gelen faturaları halk nasıl ödesin?  Bunun yanı sıra  koskocaman ilçede elektrik kesintileri uygulanıyor. Çiftçilerimiz de saatlerce  kesinti yüzünden sulama yapamamaktadır.  Sıcaklar 50 dereceyi buluyor. Bu sıcaklıkta kesintiler olunca millet su bulamıyor. Bunun yanı sıra enerjide meydana gelen dalgalanmalar nedeniyle çiftçinin dalgıç pompaları arıza veriyor. Bu da çiftçi için ayrı bir gider oluyor. Bir dalgıç pompanın yanması 5 bin lira masraf oluyor. Bu dalgıcın sarımı 2 gün sürüyor. Yani mahsül iki gün susuz kalıyor” dedi.