Kadim Aşiretler Federasyonu Kızıltepe’de istişare toplantısında bir araya geldi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla ‘İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi.

Gündem 11.03.2024 22:03:17 0
Kadim Aşiretler Federasyonu Kızıltepe’de istişare toplantısında bir araya geldi

Genel merkezi Van’da bulunan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ da ki 400 aşiretin üyesi olduğu Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF), Mardin Temsilcileri Mahmut Timur ile Süleyman Çelik’in ev sahipliğinde ‘İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Toplantıya aşiret liderlerinin yanı sıra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Erin ve çok sayıda davetli katıldı.

TİMUR: FEDERASYONUN AMACI, AŞİRETLERİN TARİHİ, KÜLTÜREL, SOSYAL VE SİYASAL DEĞERLERİNİ KORUMAK

 


Toplantının açılışını Kadim Aşiretler Federasyonu Mardin Temsilcisi Mahmut Timur yaptı. Timur, Federasyonu’nun aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlattı. Timur, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

VALİ AKKOYUN: MARDİN, BİRLİKTE YAŞAMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun da kentte yapılan yatırımlara dikkat çekerek, “Mardin çok güzel bir ivme kazandı. Ben inanıyorum ki, Mardin çok güzel yerlere gelecek. Devletimiz daima milletimizin hizmetindedir. Bu topraklarda Türk, Kürt, Arap gibi birçok etnik yapıya sahip vatandaşlarımız bir arada kardeşlik hukuku içerisinde, sevgi ve saygıyla yaşıyor. Dolayısıyla Mardin, birlikte yaşamanın en güzel örneğidir. Bu mirasa sahip çıkarak, çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmalıyız. Bizim kültürümüzde şiddet yok, kardeşlik var, güzellikler var. Doğrudan, iyilikten ve kardeşlikten yana olalım.” diye konuştu.

ASLAN: HER AŞİRET BİR ÜNİVERSİTEDİR

 

Kadim Aşiretler Federasyon Genel Başkanı Rasim Aslan’ın gönderdiği mesajı ise Süleyman Çelik okudu. Aslan mesajında, “Kültürümüzün ve dilimizin bu günlere kadar gelmesine vesile olan aşiretlerimizin kendine has misafirperverlikleri ve gelenekleriyle ülkemizin birlik ve kardeşliğine önemli katkılar olmuş, bundan sonra da olacaktır. Bediüzzaman’ın dediği gibi her aşiret bir üniversitedir. Toplantımızın Mardin’e ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” denildi.