Kadınlara yönelik kurslar veriliyor

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik dikiş nakış, okuma yazma ve spor kursları faaliyete başladı.

Gündem 12.08.2024 12:12:02 0
Kadınlara yönelik kurslar veriliyor

Hayatın her alanında kadınların yanında olan Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Hanımeli Kadın Merkezi bünyesindeki merkezler ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Kadınlara yönelik birçok alanda bilgi, beceri ve gelişim kurslarına başlayan Kızıltepe Belediyesi, vereceği kurslar ile kadınların üretken olmalarını ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Kızıltepe Belediyesi’nin bu adımı ile kadınların sosyal hayata daha aktif katılımını ve kişisel gelişimlerini teşvik etmeyi de hedefliyor.

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınlar için dikiş nakış, okuma yazma ve spor kurslarını faaliyete açtı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde verilen okuma-yazma ile spor kursları Hanımeli Kadın Merkezi’nde, dikiş-nakış kursu ise Kızıltepe Belediyesi’ne bağlı Mezopotamya Sağlık Yaşam Merkezinde başladı. Hanımeli Kadın Merkezlerindeki kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken aynı zamanda eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kurslarda hem meslek öğrendiklerini hem de ev ekonomisine katkı sağladıklarını kaydeden kursiyer kadınlar, sağlanan bu imkanlar dolayısıyla Kızıltepe Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; kurslara kayıtların devam ettiği ve kursiyerlerin Hanımeli Kadın Merkezi’ne başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: kadınlara yönelik kurslar veriliyor