Kan bağışçılarını artırmak için harekete geçildi

Mardin'de kan bağışçılarını artırmak için hazırlanan etkinlik programı açıklandı.

Sağlık 22.05.2024 13:05:07 0
Kan bağışçılarını artırmak için harekete geçildi

Mardin Valiliği ve Mardin Kan Bağışı Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilecek kan bağışı faaliyetleri ile toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan etkinlik programı açıklandı.

Konuya dair Kan Bağış Merkezi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mardin Valiliği ve Mardin Kan Bağışı Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilecek kan bağışı faaliyetleri ile toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak ve düzenli kan bağışçısı sayısının arttırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede ilk defa hayata geçirilecek olan etkinlik ile birlikte geleneksel olarak devam ettirilmesi hedeflenmektedir. Bu yıl ilk gerçekleştirilecek olan etkinlik çerçevesinde;

• Kan bağış etkinliğine Mardin Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık İl Müdürlükleri, Müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluş müdürlükleri ile STK’ların katılımı planlanmaktadır.

• Bu yıl ilki düzenlenecek olan etkinlik 23-24 Mayıs 2024 tarihinde 10.00 - 21.30 saatleri arasında Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında gerçekleştirilecektir. Etkinlik sırasında 6 kan alma ekibinde 6 doktor, 18 flebotomist görev yapacaktır. Etkinlik kapsamında 1047 ünite kan bağışı alınması hedeflenmiştir."