Kanser tedavisinde dijital çağ: O- Asistan Mobil Uygulaması

Kanser Tedavisinde Dijital Çağı Başlatan O- Asistan Mobil Uygulaması lansman gününde, Kansersiz Yaşam Derneği ile iş birliğini duyurdu.

Sağlık 8.02.2024 23:29:06 0
Kanser tedavisinde dijital çağ: O- Asistan Mobil Uygulaması

Kanser ve kronik hastalıkların tedavi sürecindeki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir uygulama olarak ortaya çıkan, sadece hastalara değil doktorlara da dijital çözüm alanları sağlayan O- Asistan Mobil Uygulaması; tedavi takvimi oluşturma, akıllı hatırlatmalar ile tedavi takvimi takibi, ikinci uzman görüşü alma gibi tedavi dönemindeki hastalara ve doktorlara sağladığı hizmetleri ve Kansersiz Yaşam Derneği ile yaptığı iş birliğini 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’nde gerçekleştirdiği lansman etkinliğinde duyurdu.

O- Asistan Mobil Uygulaması, Kansersiz Yaşam Derneği ile gerçekleştirdiği ve temasını “Kanser Tedavisinde Dijital Çağ” olarak belirlediği lansmanda kanserle mücadelenin ve kanser farkındalığının altını çizdi.

Kanser Tedavisinin Geleceği: O- Asistan

O- Asistan Uygulaması gerçek bir kanser tedavi süreci hikayesinden yola çıkarak ortaya çıkmış, tedavi sürecinde bulunan bir kanser hastasının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetler sunan bir tedavi takip ve ikinci görüş mobil uygulaması olarak hayata geçirildi. O- Asistan, sadece kanser hastaları için değil, aynı zamanda kronik hastalıklara sahip hastaların da tedavi takibini yapıyor ve ikinci görüş asistanlığı sunuyor.
Ayrıca doktorlar için de dijital sağlık çağının kapılarını aralayan O- Asistan Uygulaması içerisinde ikinci görüş verebilen doktorlar, kendi hastalarının 7/24 takibini de uygulamadan yapabiliyor.

O-Asistan Mobil Uygulaması Kurucusu Çağla Acar, kanser tedavisinde dijital çağı başlatan girişim O-Asistan’ın kanser tedavisinin seyrine etkilerini şu sözlerle anlattı: “Kanser hastalığının zor ve ihtiyaçlarla dolu bir yolculuk olduğunu sevgili oğlum Mirhan Ali’nin kanser tedavi süreci ve kaybıyla deneyimledikten sonra daha fazla hayata dokunmak amacıyla çıktığımız bu yolda en büyük isteğimiz her hasta ve hasta yakınına kattığı gücü arttırmak ve daha fazla hayata dokunmaktı. Oğlum Mirhan Ali’nin doğum günü ve Dünya Kanser Günü olan 4 Şubat tarihinde O-Asistan Mobil Uygulaması lansman gününü gerçekleştirmek, kansere karşı olan savaşımızda her gün andığımız ve her başarıyı kutladığımız bir birlik gününde bir araya gelmek benim için çok anlamlıydı. Bu tedavi, şifa yolunda insanların sevgiyle, azimle, güçle ellerinden tutabilmek, tedavi arkadaşı olmak ve ihtiyaç duydukları her alanda asistanlık hizmetleri verebilmek; doktorların yanında olabilmek için O- Asistan Mobil Uygulaması tasarlandı. Tüm hasta ve hasta yakınları için yeni bir dönemin başladığını lansmanımızda duyurmuş olmaktan; kanser tedavi ve takibinde yeni bir dönemi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz.”

O- Asistan ve Kansersiz Yaşam Derneği İş Birliği Sayesinde Dijital Sağlık ‘Tek Tık’ Uzağınızda

Kanser tedavisinde dijital çağın öncüleri olmak üzere bir araya gelen O-Asistan ve Kansersiz Yaşam Derneği, kanser ve hematoloji hastalarının ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin yükseltilmesi; tedavi süreçlerinin zamanında ve eksiksiz yönetilmesini sağlamak için gerçekleştirdikleri iş birliği neticesinde ev sahipliğini gerçekleştirdikleri lansman etkinliğinde kanser farkındalığına, dayanışmanın önemine ve kanser tedavi sürecindeki gelişmelere de dikkat çekti.

2010 yılında Kansersiz Yaşam Derneği’ni kuran, kanser hastaları için 14 yıldır sürdürülebilir projeler hayata geçiren, Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz proje ile ilgili olarak dayanışmanın önemini ve O-Asistan Mobil Uygulaması ile gerçekleştirdikleri iş birliği ortaklığını şu sözlerle anlattı: “Eski bir kanser hastası ve ardından aynı zamanda hasta yakını olarak çıktığım bu yolda, kanser hastaları ve yakınlarının hayatlarına her anlamda dokunuyor olmak dernek olarak hayat motivasyonumuz oldu. Kansersiz Yaşam Derneği olarak, gelişen dünyanın ve teknolojinin koşullarına her anlamda uyum sağlıyor olmak; hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırıcı yeniliklerin öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Yönetici dernek olarak paydaşı olduğumuz O-Asistan uygulaması ile hem hastalar hem de yakınları günlük takiplerini her zaman bir yardımcıları varmış gibi takip edebilecek, doktorlar ile kolay ve düzenli iletişim kurabilecek hem de derneğimizle kolaylıkla temas sağlayabilecekler. Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekler, bugün olduğu gibi dayanışmanın, beraber yol almanın önemine bir kez daha vurgu yapıyor. Kansersiz Yaşam Derneği olarak, bu dayanışmanın gücü ile, toplumsal faydaya öncü katkılar sunacak projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Cebimde Sağlık

4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde gerçekleşen O-Asistan Mobil Uygulaması lansman davetinde; kanser tedavisinde dijital çağı, teknolojinin tedavi sürecine katkılarını ve dijital çözümleri hakkında Onkoloji ve Hematoloji Hekimi Prof. Dr. Barış Malbora, kanser hastalığı tedavi sürecinde güncel araştırma ve gelişmeler hakkında Onkoloji Hemşiresi Yasemin Nazlı ve O-Asistan gibi tedavi takibi yapan dijital bir dostun tedavi sürecine olumlu etkilerinin altını çizen kanser hastası yakını Berk Köroğlu konuşma yaptı.

Konuşmasında kanser tedavi sürecinde dijital çağın ve O-Asistan Mobil Uygulamasının bu sürece sağladığı katkı payından bahseden Prof. Dr. Barış Malbora, tedavi sürecinin kalitesini arttırmayı ve hastalarla doktorları doğru şekilde buluşturmayı amaç edinen O-Asistan Mobil Uygulaması hakkında “Kanser tanısı alan hasta sayısı her geçen gün artarken bir yandan teknolojinin etkisiyle de tanı alan kişilerin tedavilerinin olumlu sonuçlanma oranı da artmaktadır. Dijital çağın hastalar için en kapsamlı uygulamalarından biri olan O- Asistan Mobil Uygulamasının biz hekimler için en büyük artısı, uygulamada olan hastalarımızın tüm tıbbi bilgilerini, tedavi takvimlerini takip edebilmek ve uygulama üzerinden sürekli olarak iletişim halinde kalabilmek.” şeklinde konuştu.

Kansersiz Bir Geleceğe Umut Işığı Oldular

Lansman etkinliğinde hem kaybettiklerimizi anmak hem de gelecek için farkındalık ve umut ışığı olmak için “Farkındalık Mumları” üflendi ve ardından kanser tedavisinde dijital çağı kutlamak için hiç sönmeyecek ve dayanışmanı önemini her gün hatırlatacak dijital mumlar yakıldı. Bu özel günde, anma mumları seremonisinde değerli sanatçı Merve Özbey de geleceğe ışık olmak için lansman davetine katılım göstererek anma mumlarını O-Asistan ve Kansersiz Yaşam Derneği ile birlikte üfledi.

O-Asistan Kurucusu ve fikir sahibi Çağla Acar; “Kaybettiklerimiz anısına, sevgili oğlum Mirhan Ali’nin anısına ve kanser farkındalığının altını tekrar çizmek için yaktığımız bu anma mumları sadece geçmişimizi ve kayıplarımızı anmak için değil; bundan sonra geleceğe umut ışığı olarak her zaman daha iyi tedavi şartlarını, desteği sağlayacağımızın da bir nişanesiydi.” sözleriyle anma mumlarının sadece geçmişe değil geleceğe de ışık olacağının önemini bir kez daha dile getirdi.