Kapılarına yazdıkları yazıyla 2 yıldır gönülleri fethediyorlar

Kızıltepe ilçesine bağlı Yüceli Köyünde yaşayan 20 yaşındaki Emin Gökçen, evinin avlusunda otururken yoldan geçen bir yolcunun utana utana su istediğini görünce avlu kapısına 2 yıl önce “Acıkmış ve susamışsan çal kapıyı” yazdı.

Yaşam 26.08.2021 09:35:10 0
Kapılarına yazdıkları yazıyla 2 yıldır gönülleri fethediyorlar

Yüceli Köyünde yaşayan Emin Gökçen, 2 yıl önce yaptığı örnek davranışla büyük takdir topladı. 7 çocuklu Gökçen ailesinin çocuğu olan Emin Gökçen köyde ailesi ile birlikte yaşıyor. Gökçen bir gün evinin avlusunda annesiyle birlikte otururken yoldan geçen bir yolcunun utana utana su istediğini görünce kolları sıvadı ve evinin dış kapısına “Acıkmış ve susamışsan çal kapıyı”  yazdı. Bu tarihten itibaren gerek köyden geçen, gerekse bölge halkı tarafından büyük takdir toplayan aile geleneğini 2 yıldır sürdürüyor.

Emin Gökçen,  daha önce gazetemize verdiği röportajda şunları dile getirmişti: “Bu köyde doğup büyüdük. Meleğimiz çiftçilik, tarlayla uğraşıyoruz. Bu yazıyı yazmamın sebebi; geçenlerde bir aile geldi belli ki susamışlardı. Utanıyorlar bizden su istemekten. Annemle onları fark ettik. Sonra kadın kocasına diyordu ‘sen in su iste´ kocası kadına diyordu. Utanıyorlardı, çekiniyorlardı. Biz onları fark ettik kendimiz götürdük onlara suyu. Sonra insanların çekinmemesi için yazı yazmayı şey ettim ben.”

Köylüler tarafından büyük takdir toplayan Emin Gökçen sofralarının herkese açık olduğunu söylüyor. Gökçen, “Her insanı bekliyorum, öncelikle kendi hemşerileri sonra dışarıdan gelen her insana kapım açıktır. Yeter ki herkes elinden gelen her şeyi yapsın. Hastamız var dut alabilir miyiz dedi. Dut pekmezi yapacaklar siyah dut, ‘hastamız var sizden biraz dut alabilir miyiz´ dedi. Buyurun dedik. Kapıyı, yazıyı görmüşler ‘bize ekmek lazım değil dut lazım´ dedi. Gelip aldılar.” açıklamasını yapmıştı.