Karamollaoğlu Kızıltepe SP kongresine katılıyor

Saadet partisi (SP) Genel başkanı Temel Karamollaoğlu, hafta sonu yapılacak olan SP Kızıltepe ilçe kongresine katılacak.

Politika 24.09.2021 20:34:07 0
Karamollaoğlu Kızıltepe SP kongresine katılıyor

Saadet partisi (SP) Kızıltepe ilçe başkanı Hacı İlhan, Cumartesi günü düzenlenecek Kızıltepe ilçe olağan kongresi öncesi Kızıltepe’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek kongre hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumartesi günü Solhan düğün salonundayapılacak olan ilçe olağan kongresine Saadet partisi (SP) Genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte Genel başkan yardımcısı Mahmut Arıkan’ın da katılacağı kongreye SP üye ve delegelerinin yanı sıra Kızııltepelileri de genel başkanlarını dinlemeye davet eden İlhan şunları söyledi.

“Kongrede Kızıltepe’nin yıllardır bitmeyen sorunlarını var onları dile getireceğiz. Mardin ekonomisi Tarım ağırlıklı onun için en büyük sorunumuz enerji sorunu, özelleştirilen bir şirket bugün çiftçiye zülüm yapmaktadır. Harcamanın üzerinde tahakkük eden faturalar ile halk perişan edilmiş bu hukuksuzluktur. Kesinlikle DEDAŞ denetlenmelidir, parti olarak önerimiz kurumun kamulaştırılmasıdır.
İkinci büyük sorunumuz yıllarca bitmeyen GAP sulama projesidir. Projenin tamamlanmasıyla enerji sorunu da ortadan kalkacak. İstanbul’da denizin altından yollar yapılıyor, Kıbrıs’a borular döşeniyor. 2021 yılındayız ancak 30 yıldır bir GAP maalesef bitmiyor ve bitmeyecek gibi görünüyor.

Diğer bir sorun Çevre yolu, İpekyolu Türkiye’nin en işlek yollarından bir tanesi. İran, Irak ve Suriye’ye bu yoldan araçlar gitmekte ve her gün kazalar yaşanmakta ölümlere yol açmakta. Kızıltepe’nin önemli sorunlarından biri de uyuşturucu ve kumar, Emniyetten bu konuya ciddi bir şekilde eğilmesi gerekir.

İlçemizin bir başka sorunu ise Kayyum yönetimi, her şeyi çözmek için geldikleri halde hem büyükşehir hem ilçelerde bitmeyen yollar çalışmalar vatandaşı rahatsız etmekte. Yollar bir gün doğalgaz için bir gün su için bir gün elektrik için kazılmakta, yap boz ile sorunlar bir türlü çözülmüyor. Biz parti olarak halkın iradesinin yok sayıldığı kayyuma karşıyız. Hesap soran yok hesap veren yok belediyelerin mutlaka denetlenmelidir.

Erbakan hocamızın bir sözü vardı ‘5 yılda geçse 50 yılda geçse Saadet Partisi iktidara gelecektir’ İnşallah Saadet Partisi iktidarında ülkenin tüm sorunları çözülecektir.
Cumartesi günün yapılacak olan SP Kızıltepe olağan ilçe kongresine Hacı İlhan yönetiminde tek liste ile seçime gidileceği açıklandı.