Kaymakam Çam okul müdürleriyle yapılan toplantıya katıldı

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili  Hüseyin Çam, okul müdürleri ile yapılan toplantıya katıldı.

Eğitim 3.10.2021 09:27:00 0
Kaymakam Çam okul müdürleriyle yapılan toplantıya katıldı

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam başkanlığında ana sınıfı açılabilecek fiziki şartları müsait ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile diğer kurumların belirlenmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Toplantıya, Kaymakam Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan DÜNDAR, tüm okul müdürleri ve müdür yetkili öğretmenler katıldı.  Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" ele alındı. 

Proje kapsamında; eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğini sağlamak, öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve okulun fiziki ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimin niteliğini artırmak konuları ele alındı.

Proje ile On Birinci Kalkınma Planında yer alan 5 yaşta okul öncesi eğitimin zorunlu olması hedefi kapsamında derslik ihtiyacının karşılanması da hedeflenmektedir. Toplantıda ana sınıfı açılabilecek fiziki şartları müsait ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile diğer kurumların belirlenmesi noktasında istişarelerde bulunarak, kararlar alındı.