Kızıltepe 47 Spor Yeşil Varto'yu 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu

Mardin 21 kasım şehir stadında oynanan BAL ligi 1. Grup mücadelesinde Kızıltepe 47 Spor konuk ettiği Yeşil Varto spor maçını üstün bir oyunla 2-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı

Spor 13.10.2024 00:16:24 0
Kızıltepe 47 Spor Yeşil Varto

Kızıltepe 47 Spor Yeşil Varto'yu 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu

TFF BAL ligi 1. Grupta mücadele eden Kızıltepe 47 spor, Mardin 21 Kasım Şehir stadında oynadığı sezonun ikinci maçını 2-0 kazanarak haftayı galibiyetle kapattı.

sezonu geç açan ancak kısa sürede deneyimli teknik direktör Hasan Ablak ve ekibinin toparladığı Kızıltepe 47 spor lige mükemmel bir başlangıç yaparak 2 de 2 yaptı. 

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 1. Grupta mücadele eden Kızıltepe 47 Spor konuk ettiği Yeşil Varto spor maçının ilk yarısında etkili bir oyun oynamasına rağmen bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince maçın il yarısı 0-0 tamamlandı, Rakip Varto da ilk yarıda çok net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. 

Maçın ikincisi yarısında da oyuna hızlı başlayan ev sahibi Kızıltepe ekibi maçın 65. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Yiğit Köse kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda  yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara önderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi, Kızıltepe 47 Spor, 85. Dakikasında orta alandan aldığı topu beklemeden ceza sahası dışından  kalecinin üstünden ağlara gönderen Burak Ağaoğlu enfes bir gol ile takımını 2-0 öne geçirdi

Maçın 86 dakikasında Kızıltepe 47 spordan Mustafa Tuna Kumru ikinci sarı karttan Kırmızı kart yiyerek takımını 10 kişi bıraktığı maç Kızıltepe temsilcisinin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonuçla 2 maçta 2 galibiyet alarak 6 puana ulaşan Kızıltepe 47 spor, 3. Hafta maçında Ergani deplasmanına gidecek

Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe milli eğitim müdürü A. Kadir Gümüş, ilçe Spor müdürü Mahmut Akdağ ve Kızıltepe öğretmen evi müdürü Hadi Gökdemir ile birlikte Kızıltepe 47 Spor’un kendi sahasında oynadığı ilk maçında yalnız bırakmayıp maçı kulüp başkanı Lokman Aydemir ve yöneticiler ile birlikte izledi.

Kaymakam Şahin maçın ardından sahaya inerek futbolcuları tebrik ederken taraftarlar da tezahürat ile Kaymakam Şahin, Başkan Aydemir ve futbolcuları alkışladı.

Maçın ardından Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, yönetici ve futbolculara yemek ikramında bulundu.