Kızıltepe Belediyesi 'Hasta Nakil Ambulansı' 4 bin hastaya hizmet verdi

Mardin  Kızıltepe İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün hastalara verdiği ambulans hizmeti takdir topluyor. Ekip 2019'dan bu yana 4 binin üzerinde hastaya hizmet verdi.

Sağlık 11.08.2022 11:52:42 0
Kızıltepe Belediyesi

Kızıltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, hastalara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Ambulans hizmetinden hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan veya sedye ile hastaneye gitmesi gereken hastalar faydalanabiliyor. Teknik donanımlı hasta nakil ambulansıyla hastaların sağlık kuruluşlarına nakilleri sağlanıyor. Kızıltepe Belediyesi  Hasta Nakil Ambulansı  acil durumu olmayan yatağa bağımlı, yaşlı, düşkün, engelli, kaza veya operasyon sonucu kontrol ve muayeneye gitmesi gereken hastaların evden sağlık kuruluşuna ve tedavisi tamamlanan hastaların sağlık kuruluşundan eve nakillerini sağlıyor.

İl dışında da hizmet veriyor


Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Kızıltepe Belediyesinin  1 hasta nakil ambulansı bulunuyor.  Ekipler, 2019'dan bu yana 4 bin 216 hastaya hizmet verdi. Ekipler, Adana, Cizre, Şırnak gibi şehirlerden akraba ziyareti için geldiği Kızıltepe'de geçirdikleri kaza sonrası şehirlerine nakillerini yapıyor.