Tarih: 12.08.2024 11:53

Kızıltepe bu hafta yanacak

Facebook Twitter Linked-in

Önümüzdeki günlerde yeniden artacak sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşması beklenmese de bunaltıcı günler yaşayacağız. Yapılan tahminlere göre, önümüzdeki haftanın ortalarına doğru sıcaklık artışı bekleniyor. Öyle ki, Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından Basra etkili sıcak hava dalgası şimdi de bunaltıcı günler getiriyor. Özellikle iç kesimlerde ve şehir merkezlerinde sıcaklık değerlerinin yeniden yükseleceği öngörülüyor.

15-16 Ağustos tarihlerinde azor yüksek basıncı ülkemize tekrar giriş yapacak. Bunun neticesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ama bu sıcak hava kütlesi Ağustos ayının başında yaşadığımız sıcaklıklar gibi olmayacak.15-16 Ağustos tarihlerinde azor yüksek basıncı ülkemize tekrar giriş yapacak. Bunun neticesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ama bu sıcak hava kütlesi Ağustos ayının başında yaşadığımız sıcaklıklar gibi olmayacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Kızıltepe’de önümüzdeki hafta içi termometreler 44 derecenin altına düşmeyecek. En düşük sıcaklık ise akşamları 27 derece olacak.

Uzmanlar sıcak havalarda kalp sağlığının korunması için önemli uyarılarda bulundu. Sıcak havalarda kalp hastaları için oldukça riskli olduğunu belirten uzmanlar “Aşırı sıcak hava, yüksek tansiyon, kalp yetersizliği, kalp damarlarında tıkanıklık ya da geçirilmiş by-pass öyküsü olan kişilerde mevcut sorunları arttırabilen bir özelliğe sahiptir. Bunun için gün içerisinde 10.00- 17.00 saatleri arasında güneşe çıkılmamalı.” ifadelerine yer veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —