Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında ”Aşı Merkezi“ oluşturuldu

Kızıltepe ilçesinde Covid-19 aşılama çalışmaları kapsamında Cumhuriyet meydanında ”Aşı Merkezi “oluşturularak randevusuz aşılama çalışması başlatıldı.

Sağlık 6.07.2021 09:46:42 0
Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında ”Aşı Merkezi“ oluşturuldu

 

Kızıltepe ilçesinde şehir merkezinin kalbi konumundaki Cumhuriyet meydanında ”Aşı Merkezi “oluşturularak 18 yaş üstü vatandaşlar randevusuz olarak aşılanmaya başlandı. 

 

Sağlık bakanlığı tarafından ülke genelinde Pandemi ye karşı başlatılan aşı seferberliğinin ardından 18 yaş üstüne kadar düşen aşılama çalışmalarına ülke genelinde olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Kızıltepe ilçesinde çiftçiler için hububat merkezinden kurulan aşı merkezinden sonra şehir merkezinin kalbi konumundaki Cumhuriyet meydanında ”Aşı Merkezi “oluşturularak 18 yaş üstü vatandaşlar randevusuz olarak aşılama çalışması başlatıldı. 

 

Kızıltepe ilçe sağlık müdürlüğünün Covid-19 aşı çalışmaları kapsamında Kamu ve özel hastaneler ile Aile sağlık merkezleriyle birlikte mobil ekiplerin köy- köy dolaşarak yaptığı aşılama çalışmalarının yanı sıra geçenlerde Kızıltepe ilçesinde çiftçiler için hububat merkezi ve AVM’de kurulan aşı merkezinden sonra şehir merkezinin kalbi konumundaki Cumhuriyet meydanında ”Aşı Merkezi “oluşturularak 18 yaş üstü vatandaşlar randevusuz olarak aşılama çalışması başlatıldı.Yoldan geçen her vatandaşın kayıt yaptırıp Covid-19’a karşı isteğe göre Sinovac veya Biontech aşısını anında meydandaki aşı merkezinde yaptırabiliyor. 

 

Kızıltepe ilçe sağlık müdürü Adullah Gökçe, konuyla ilgili yaptıüğı açıklamada, ilçede biri kamu ikisi özel 3 hastanede ile 25 aile sağlık merkezinde ve 7 mobil ekiple köylerde ve kalabalık merkezlerde aşılama çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, daha çok kişiye ulaşmak için Cumhuriyet meydanında da aşılama çalışması başlattıklarını söyledi. 

Biri doktor olmak üzere 6 kişilik sağlık ekibinin bulunduğu Aşı Merkezinde aşılama çalışmalarının 13 Temmuz tarihine kadar her gün 16.00 – 21.00 saatleri arasında devam edeceği öğrenilirken, günlük 100 kişinin aşılanması hedefleniyor.