Kızıltepe esnafından dayanışma: Bayram öncesi yetim aileye yeni bir ev yaptılar

Kızıltepe ilçesinde esnaflar, yetim olan özçelik kardeşlerin, harabe olan evlerini yeniden yaptı. Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği öncülüğünde yapılan ev Kurban Bayramına sayılı günler kala aileye teslim edildi.

Yaşam 4.07.2022 08:38:45 0
Kızıltepe esnafından dayanışma: Bayram öncesi yetim aileye yeni bir ev yaptılar

Kızıltepe’de yaşayan Abdülhakim Özçelik 2010 yılında  böbrek yetmezliği sunucu hayatını kaybetti. Özçelik’ten geriye eşi Ayhan Özçelik, 2 kız ve bir erkek çocuğu kaldı. Büyük zorluklar yaşayan ailenin evin zaman içerisinde harabeye dündü. 

Yetim kalan Özçelik kardeşlerin bu durumunu gören Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri kolları sıvayarak harabe halindeki evin yerine yeni bir ev yapma kararı aldı. Kızıltepe’de esnafların da desteğiyle 8 ayda Özçelik ailesine 400 bin lira maliyetle yeni bir ev yapıldı. İçine eşyaları da yerleştirilen ev Özçelik ailesine Kurban Bayramına sayılı günler kala teslim edildi. 

“Hem bizim hem aile için çifte bayram oldu” 

Kurban Bayramı öncesi aileye evlerini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten derneğin başkanı Sadettin Kandemir, “Ayhan Özçelik’in evini yaklaşık bir yıl önce gelip ziyaret ettik. Araştırdık, aile yetim ve maddi durumları hiç yoktu. Evleri neredeyse yıkılmak üzereydi. Dernek üyelerimizle birlikte gelip aileyi ziyaret ettik. Arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Hayırseverler sağalasın bize destek verdi. Hayırseverlerle birlikte 8 ay önce başladık, 400 bin liraya yakın bir para harcandı. Burada katkısı olan herkesten rabbim razı olsun. Bayrama bir hafta var hem bizim hem aile için çifte bayram oldu. İnşallah aile de mutludur diye düşünüyorum” dedi.

Kandemir, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dernek başkan yardımcıları Mehmet Yıldız’ın kız kardeşi Mürvet Timur adına bu hayrı işledikleri sözlerini ekledi.  

“Tam istediğimiz gibi oldu, mutluyuz”

Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği tarafından kendilerine ev yapıldığını vurgulayan evin tek erkeği olan 21 yaşındaki Bünyamin Özçelik, “8 ay önce eve başladılar. Şuan bitirdiler, bir eksiğimiz yok. Allah hayırlarını kabul etsin. Tam istediğimiz gibi oldu. Mutluyuz, çok güzel oldu” diye konuştu.