Kızıltepe Ğurs Vadisi’nde havuz keyfi

Mardin Kızıltepe’de bulunan ĞKıurs Vadisi, şelale, piknik alanları ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini mest ediyor. 45 dereceyi bulan sıcaklardan bunalan vatandaşlar, vadide kurulan Aslanlar Yüzme Havuzunda yüzerek serinliyor.

Yaşam 26.07.2022 08:22:57 0
Kızıltepe Ğurs Vadisi’nde havuz keyfi

Kızıltepe kara yolunun 7’nci kilometresinde bulunan Ğurs Vadisi,  şelalesi ve yeşil alanlarıyla doğa tutkunlarını kendine hayran bıraktırıyor. Sıcaklığın 45 dereceyi aştığı ilçede  vatandaşlar vadide kurulan havuzda serinliyor. Özellikle hafta sonları birçok ziyaretçi, vadide Aslanlar Alabalık ve Piknik Alanında kuş cıvıltıları arasında şehir stresinden uzakta bir gün yaşamış oluyor.

 

ASLANLAR YÜZME HAVUZUNDA SERİNLİYORLAR

Yüzme havuzu tesisi işletmecisi Bedirhan Aslan, Bazı insanların vadinin doğa güzelliğini görmek için çevre ilçelerden de geldiğini ifade etti. Aslan, “Mekanımız çok güzel, İnsanlar serinlemek için buraya koşuyor. Havuzda serinleyen  vatandaşlar  yeşil vadimizde kuş sesleri arasında mangalını yakarak keyifli bir gün yaşıyor.” diye konuştu.

Havuzda serinleyen Mehmet Emer, “Kızıltepe’den geliyoruz. Maşallah bu yıl çok sıcak, iklim değişmiş. Ailemizle, çocuklarımızla Xurs Vadisi’ne geldik burada serinliyoruz. Kimi insanlar havuza girerek serinliyor,  bazı insanlar sabahtan gelip kahvaltısını burada yapıyor. Kimisi mangalını yakıyor.” dedi.

Kızıltepe’nin kavurucu sıcağından kaçarak vadide piknik yapan Mustafa Başaran ise “şehir 45 derece sıcaklık gördüğü için biz de serinlemek için Xurs Vadisi’ne geliyoruz. Burası çok güzel bir yer.” açıklamasını yaptı.