‘Kızıltepe İl Olsun’ imza kampanyası başlatıldı

Nüfusu, ekonomisi, sanayisi, tarımı ve birçok etkeni ile Türkiye’nin ve Mardin’ önemli ve büyük ilçelerinden biri olan Kızıltepe ilçesinin il olacak 25 ilçeden biri olması için imza kampanyası başlatıldı.

Gündem 10.10.2023 20:41:39 0
‘Kızıltepe İl Olsun’ imza kampanyası başlatıldı

Kanaat önderleri, Muhtarlar, Meslek odaları, Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun girişimleri ile başlatılan imza kampanyasına Kızıltepeliler büyük ilgi gösterip destek çıkarken 150 bin imza toplanması hedefleniyor.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu tarafından dün yapılan basın açıklaması ile startı verilen  ‘Kızıltepe İl Olsun’  imza kampanyasına bugün esnaf ziyaret edilerek imza toplamaya başlanırken Cumhuriyet meydanında imza standı açıldı.

Toplumsal Dayanışma Federasyonu tarafından dün duyurusu ve tanıtımı yapılan ‘Kızıltepe İl Olsun’ Kampanyasının için bugün MTDF başkanı ve üyeleri ile diğer STK temsilcilerinin organizasyonun Kızıltepe Cumhuriyet meydanında imza standı açıldı. Kızıltepelilerin kampanyaya imzaları ile destek vererek büyük ilgi gösterdikleri görüldü.

‘Kızıltepe İl Olsun’ kampanyasına Kızıltepelilerin imzaları ile destek vermeleri çağrısında bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter burada yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ülkemizde yaklaşık 1 yıldan bu yana gündeme gelen ve dillendirilen 25 ilçemizin il yapılacağı yönünde açıklamaları ve ardından Ekim ayında TBMM açılışı ile bunların mecliste yasallaşacağı yönünde açıklamaları hepimiz duyduk.

“44 vilayetten ve 53 devletten büyük bir ilçeden bahsediyoruz”

 

Biz öncelikle bu il olacak 25 ilçemiz için hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz biz bu ilçelerimizin potansiyellerine, tarihine ve kültürlerine baktığımız zaman her yönüyle Kızıltepe ilçemizin tüm bu ilçelerimizden geri olmadığını görüyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, stratejik ve coğrafi konumuyla, genç potansiyeliyle, eğitim ordusuyla ve her yönüyle bütün bu ilçelerimize büyük bir fark attığını ve 44 vilayetten büyük olan Kızıltepe ilçemiz aynı zamanda internette yaptığımız araştırmada 2023 yılında dünya nüfusunun güncellendiği verilere göre 53 devletten büyük bir ilçeden bahsediyoruz. Devasa bir ilçe o zaman Kızıltepe’nin de il olması için yetkililerin dikkatini çekmek sivil toplum olarak görevimizdir.

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu olarak biz bu kararı almadan önce öncelikle Kızıltepe ve Mardin ve çevre insanlarımızla ileri gelenlerimizle halkın öncüleri ile biz istişare edip bunun bir hak olduğunu ve bütün kesimlerden destek geldiğini gördük. Böyle olunca biz de kaymakamlığa imza toplamak için resmi başvuruda bulunup iznimizi aldıktan sonra burada standımızı açtık.

“Hedefimiz 150 binle 200.000 arası imza toplamak”

‘Kızıltepe İl Olsun’ kampanyası için elbette ki bu imzaları sadece Cumhuriyet Meydanı’nda değil farklı kesimlerde sürdüreceğiz. Bütün muhtarlarımız bu işe sahiplendiler ve onlar da imza formlarına aldılar ve biz duyurularımızı basın aracılığıyla yaptıktan sonra formalarımızı alıp köylere gezip duyarlı tüm insanlarımıza bu formları vereceğiz çünkü bu Kızıltepe halkının sahiplenmesi gereken bir çağrıdır ve önemli ciddi bir konudur ve biz bu sahiplenmeyi de görüyoruz.

Görüyorsunuz burada imza için insanlar geliyor imzaları atıyor ve ben bu şevki bu heyecanı gördükten sonra 150 binle 200.000 arası imzayı toplayacağımızı inanıyor umut ediyorum ve bu imzaların çağrısı karşılıksız kalmayacağını da umut ediyor inanıyoruz. Bu imzalar toplandıktan sonra başta sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne siyasi partilere Mardin valimize Kızıltepe kaymakamımıza ilgili karar vereceği noktasında olan bakanlar ve hükümet yetkililerine ileteceğiz ve iletmekle kalmayacağız biz bunun için Ankara’ya gideceğiz takipçisi olacağız.

“Kızıltepe’nin hak ettiği il olma statüsüne kavuşuncaya kadar takipçisi olacağız”

Kızıltepe’nin hak ettiği il olma statüsüne kavuşuncaya kadar biz bu işin takipçisi olacağız bazen şu yönüyle olumsuz söylemleri görüyoruz diyorlar ki il olmak için gerekli olan şartların ilçenin 30 km ilden uzak olması gerekiyor eğer bu kriterse şu anda bulunduğumuz nokta Kızıltepe Cumhuriyet Meydanının ortasındayız. Bunu baz alırsak buradan Mardin Cumhuriyet meydanının ortasına kadar gittiğimizde 33,7 km olduğunu ve bu 30 km limiti aştığını da göreceğiz

Her yönüyle bu Kızıltepe’nin hakkıdır ve il olması için başta Kızıltepe Mardin ve duyarlı tüm kesimlerin desteğini bekliyoruz burada desteği de görüyoruz görüyorsunuz insanlarımız imza atmak için sıraya girmişler sayın yetkililerimiz devlet idarecilerimize de buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz inanıyoruz ki ve bu haklı talebe karşılık vereceklerdir ve kayıtsız kalmayacaklardır.”