Kızıltepe Spor Lisesi Beyzbol takımının başarı hikayesi

Kızıltepe Spor Lisesi Beyzbol takımı, yıpranan malzemelerini kendileri dikerek zor şartlarda Türkiye şampiyonu oldular.

Spor 13.06.2023 13:39:30 0
Kızıltepe Spor Lisesi Beyzbol takımının başarı hikayesi

 

Kızıltepe Spor Lisesi Beyzbol takımı zor şartlarda katıldıkları Okullar arası Beyzbol Gençler Türkiye Şampiyonasında birinci gelerek şampiyon oldular. Takımın antrenörü Metin Demir, “Bu şampiyonluk çok zor şartlarda geldi. Beyzbol malzemelerini Amerika’dan istedik. Malzemelerimiz eskidi, yıprandı, kendi imkanlarımızla bunları dikerek çalışmalarımızı yaptık.” dedi.

Mardin’de düzenlenen Okullar arası Beyzbol gençler Türkiye şampiyonasında Kızıltepe Spor Lisesi Beyzbol takımı finalde rakibini yenerek Türkiye Şampiyonu olmuştu. Şampiyon sporculara şampiyonluk primlerini Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş ve okul müdürü Mesut Kılıç verdi.

“Bu şampiyonluk çok zor şartlarda geldi”

Şampiyonluğa giden yolda çok zor şartlarda gurur verici bir başarı elde ettiklerini vurgulayan takım antrenörü Metin Demir başarı hikayesini anlattı.  2019 yılında takımı kurduklarını ve 4 yıl sonra üzerine katarak şampiyonluğu elde ettiklerini söyledi. Demir, “İlk başta öğrencilerimizi beyzbola yönlendirmekte zorluk çektik. Mardin’de ilk defa bu spor lisemizde yapıldı. İlk olarak Türkiye üçüncülüğünü elde ettik. Şimdi de Türkiye şampiyonu olduk. Çok mutluyuz. Bu şampiyonluk çok zor şartlarda geldi. Beyzbol malzemelerini Amerika’dan istedik. Malzemelerimiz eskidi, yıprandı, kendi imkanlarımızla bunları dikerek çalışmalarımızı yaptık. Şampiyonada okul müdürümüz Mesut Kılıç Kızıltepe Kaymakamımız Fatih Cıdıroğlu ile irtibata geçerek malzemelerimizi tedarik etti. Yoksa bu maça çıkamazdık.” açıklamasını yaptı. 

 

“Hiçbir başarı tesadüf değildir.

Şampiyonları ve hocalarını tebrik eden Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu takımımız geçtiğimiz yıl Samsun’da oynana müsabakalarda Türkiye üçüncüsü oldu. Bu sene üzerine biraz daha koyarak Mardin’de oynanan şampiyonada birinci gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Kızıltepe Spor Lisemiz birçok takım ve milli takımın alt yapısına sporcu hazırlıyor. Bu ilçemiz adına onur verici bir durum.” diye konuştu.

“En önemli başarı çocuklara iyi bir ahlak vermek”

Okul Müdürü Mesut Kılıç ise “Bu başarı aslında 5 yıllık bir proje. Samsun’da geçen sene üçüncü olduk. Bu sene birinci gelerek şampiyon olduk. Bu tesadüf değildir. Bunun 5 yıllık bir emeği var. 4 yıl sonra bir başarı geldi. En önemli başarı çocuklara iyi bir ahlak vermek var. Şampiyon olmak bunun kadar anlamlı değil.” şeklinde konuştu.