Kızıltepe Spor Lisesi Hentbol'da 1. Lig Finallerinde

Gençler Türkiye Hentbol Gençler Şampiyonası sona erdi. Final maçında Kızıltepe Spor Lisesi Hentbol Takımı Türkiye 2.si olarak finallere kaldı.

Spor 4.04.2022 08:10:22 0
Kızıltepe Spor Lisesi Hentbol

Kastamonu'da gerçekleşen Okullararası Hentbol Gençler Türkiye Finallerinde 8 kız ve 8 erkek takımı mücadele etti. Okullararası Hentbol Genç Erkekler kategorisinde mücadele eden Kızıltepe Spor Lisesi, Türkiye 2.si olarak play off oynama başarısını elde etti.

 

Kastamonu'da Merkez Spor Salonu’nda oynanan okullar arası Gençler Hentbol Türkiye Şampiyonasında Oynadıkları Tüm Maçları Kazanarak Finale Kalan ve tek yenilgisini final maçında alan Kızıltepe Spor Lisesi Erkek Hentbol Takımı 4-8 Nisan 2022 Tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye 1.lige çıkma maçlarında play oof oynayacak.

 

Maçların ardından düzenlenen kupa töreninde sporculara Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları verildi.

 

Turnuvayı değerlendiren Kızıltepe Spor Lisesi spor kulübü Mesut Kılıç, Mardin Kızıltepe Spor Lisesinin elde ettiği başarılar ile Gençler Gönüllerin Şampiyonu olduğunu belirterek, “Özellikle il birinciliğinden, Bölge finallerinde, Türkiye Yarı Finalleri ve Türkiye Finallerinde gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı Mardin Kızıltepe ilçemizi en güzel bir şekilde tanıttıkları için Ferhat hoca önderliğindeki teknik ekip ve oyuncularımızın verdikleri mücadelelinden dolayı kutlarım.

Destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Hüseyin Çam teşekkür ederiz.

Mardin ve Kızıltepe halkına, Eğitim camiasına, öğretmenlerime, Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş’e ve Mardin Artuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çete verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” Açıklamasında bulundu.

 

Kızıltepe Spor Lisesinin başarılarını tebrik ederek Kızıltepe’nin Spor şehri olması yolunda her zaman destek veren Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tebrikler Gençler, Tebrikler Spor Lisesi. Okullar Arası Türkiye Hentbol Final maçında Kızıltepe Spor Lisesi Türkiye 2. oldu. Spor şehri olmaya adım adım ilerliyoruz” dedi.