Kızıltepe takımları neden başarısız oluyor?

SELMAN GÜNEŞ / HABER YORUM

Spor 30.12.2022 22:39:09 0
Kızıltepe takımları neden başarısız oluyor?

Hep 1980'li yıllarda Kızıltepespor'un yaşadığı başarılardan bahsedilir. 3. Lig'de bulunduğu dönemden futboluyla göz doldurduğu, sahanın çevresinin bile dolup taştığı, insanların yürüyerek stada gittiğinden bahsedilir. 

Ama günümüze dönüp baktığımızda oynanan futbol zevk vermiyor. Stat bomboş. Elini attığın her yerde biri çıkıp bir takım kurmuş. Ama senelerdir hiçbiri başarı gösteremiyor. Uzun yıllar sonra bir takım BAL'a çıktı oda siyasete kurban edildi. Diğerleri 1. amatör ve ikinci amatörde debelenip duruyor. 

Kulüp Başkanları 'Kaymakamlık bize destek vermiyor, yada verdikleri para ancak deplasman giderlerini karşılamıyor' diyor.

Peki ama başarısızlığın nedeni ne? 

Nüfusu yarım milyona yaklaşan şehirde doğru düzgün bir tesis, bir stadyum yok. Takımların başında olan hoca olsun başkan olsun günü kurtarmanın derdinde. Aslında futbol bilgilerini de sorgulamak gerek. 

Şimdi Kızıltepe'de futbolun başında olanların gerçekçi, uzun vadeli bir planı, bir projesi var mı? Bence yok. Bu benim şahsi fikrim...

Bu takımlar birleşse ve en iyi futbolcuları bir kulüp çatısı altında toplasa, herkes bu takıma destek verse acaba daha başarılı olunmaz mı?

Alt yapı yetersizliği cabası. Bir futbolcu senelerce bir takımda oynuyor üzerine hiç mi bir şey katmaz?

Mesela bizde iyi çalım atan topçuya çok iyi yetenekli topçu deniliyor. Peki bu çocuğun pozisyon bilgisini geliştirebiliyor muyuz? Bu çocuğa maçlarda nefesini düzgün kullanabilmesini öğretebiliyor muyuz?

Bir diğer sorunumuz da takımlara destek veren iş insanlarını çok çabuk küstürüyoruz. Mesela  bir Kenan Kösen olayı var adamı bir yılda bezdirdik. 

Bence Kızıltepe'de futbol camiasındaki hocalar ve başkanlar işe kendilerini sorgulayarak başlasalar büyük bir adım atılmış olur. 

Çünkü 40 yıldır başarı yok…