Kızıltepe Ziraat Fakültesi hayırseverlerin desteğini bekliyor

Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi okul binasına kavuşmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Gündem 24.01.2023 08:33:47 0
Kızıltepe Ziraat Fakültesi hayırseverlerin desteğini bekliyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin eğitime başlaması için yer tahsisi yapılmasına karşın ödenek yokluğundan okul inşaatına başlayamadıklarını, Kızıltepeli işadamlarının da destek vermeğini belirterek hayırseverleri okul binasının yapılmasına destek olmaları çağrısında bulundu.

1 YIL ÖNCE KURULAN FAKÜLTE HALA BİNAYA KAVUŞAMADI

Uzun bir zamandan beri kurulması için çaba harcanan Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi yaklaşık 1 yıl önce resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile resmen kurulmasına karşın hala bir binaya kavuşamadı.

Mardin Artuklu Üniversitesinin yeni 5 ‘T’ vizyonu çerçevesinde belirlediği odak projelerinden biri olan ‘Tarım’ ayağını güçlendirecek “Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi” Mardin Orman işletme şefliği arazisinde tahsis edilen 205 dönüm alan üzerinde kurulması kararı alınmasının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen bina inşaatı başlayamadı.

NUSAYBİN VE MİDYAT FAKÜLTE BİNALARI HAYIRSEVERLERCE YAPILDI

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, fakülte inşaatına başlanması için Kızıltepeli hayırseverlere çağrıda bulunarak destek talebinde bulundu. Midyat ve Nusaybin’de yapılması kararı alınması üzerine Midyat ve Nusaybin’deki yüksekokul ve fakültelerin kurulması kararı alınmasıyla birlikte Midyatlı ve Nusaybinli işadamları ve hayırseverlerin yüksekokul ve fakültelerine sahip çıkarak bina inşaatlarını  bitirdiklerine dikkat çeken Özcoşar, aynı duyarlılığı Kızıltepelilerden de beklediklerini söyleyerek, “Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi binasının inşaatı için bütçenin üçte biri bir hayırsever tarafından karşılanma sözü verilmiş, kalan üçte ikilik bütçenin tümüne veya birer payına hayırsever işadamlarımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

205 DEKAR ALAN ÜZERİNDE KURULACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile ilgili bilgisine başvurduğumuz fakülte dekanı  Prof. Dr. Yusuf Doğan, okulun 205 dekar üzerinde kurulması kararı alındığını belirterek, bunun 40 dönümü Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Zirai teknokent kampus alanı, 165 dönümün ise uygulama alanı ve AR-GE çalışmaları için kullanılacağını söyledi.

FAKÜLTENİN EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLAMASINI HEYECANLA BEKLENİYOR

Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, fakültelerinin eğitim-öğretime başlamasını heyecanla beklediklerini belirterek hayırseverlerin desteği ile okul binası kuruluncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ve bunun için 2023-2024 eğitim öğretim döneminde öğrenci kabulü için Yüksek öğretim Kurumu (YÖK)’e bölüm açılması için başvuruda bulunduklarını söyledi.

FAKÜLTE İLK ETAPTA DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Doğan, Yüksek öğretim Kurumuna Tarla bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarım Ekonomisi bölümleri olmak üzere 4 bölüm için başvuru yapıldığını onay verilmesi durumunda yeni binalarının tamamlanıncaya kadar istasyon mahallesinde bulunan Kızıltepe Meslek Yüksek Okulu binasını geçici olarak kullanabileceklerini açıkladı.