Kızıltepe'de 11 bin 600 kadın halk eğitim kurslarından faydalanıyor

Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 17 bin kursiyer eğitim görürken bunlardan 11 bin 600'ünün kadın olması dikkat çekti.

Yaşam 25.12.2021 09:13:57 0
Kızıltepe

Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslar sayesinde yüzlerce kadın meslek öğrenip, güzel vakit geçirerek aile bütçesine katkı sunuyor. Kurumda açılan onlarca kursa 17 bin kişi katılırken bunlardan 11 bin 600 kişinin kadın olması dikkat çekiyor.  Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ev kadınlarına yönelik 3 boyutlu rölyef kursu da veriliyor. İlçede geçtiğimz yıllarda  açılan kursa ilgi oldukça yopun. Kurs sayesinde kadınlar hem meslek sahibi olacak hem para kazanacak. Ev kadınları çalışmalarında daha çok Osmanlı eserlerini ve Mardin´in tarihi mekanlarını işliyor.

Kursiyerlerden Ayten Aksoy, merkezde güzel kursların açıldığını belirterek, çalışmalarla kadınların yaşamına dokunduklarını söyledi. Aksoy, "Herkes gelsin yararlansın. Biz kadınlar her şeyi yapabiliriz. Halk Eğitim Merkezi bayanların arkasındadır. Kadınlarımız bunun farkında olsun. İlk önce bize imkan verildiğinde her şeyi yapabileceğimizi inansınlar, ben buna inanıyorum. Biz bayanlar olarak her şeyi yapabiliriz" dedi.