Kızıltepe’de 110 yataklı ek hastane binası için ilk kazma vuruldu

Kızıltepe ilçesinde Mardin Şehir Hastanesi projesi kapsamında yapılacak 110 yataklı ek hizmet binası için ilk kazma vuruldu.

Sağlık 27.02.2023 09:01:42 0
Kızıltepe’de 110 yataklı ek hastane binası için ilk kazma vuruldu

Mardin’de sağlık yatırımları kapsamında projelendirilen çalışmalar hızla devam ediyor. Sağlık Bakanlığının yatırım programında yer alan Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında 350 yataklı ek binasının yapımında sona doğru gelinirken Mardin Şehir Hastanesi projesi kapsamında da çalışmalar sürüyor.

Artuklu Üniversitesi kampüsü içerisinde şehre kazandırılacak olan ve kısa bir süre önce ihalesi tamamlanan Mardin Şehir Hastanesinin bir diğer ayağı olan Mardin Şehir Hastanesi 110 Yataklı Kızıltepe Ek Hizmet binası içinde ilk kazma vurularak çalışmaların startı verildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Mardin Şehir Hastanesi 110 Yataklı Kızıltepe Ek Bina yapım çalışmaları fiilen başlamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve emeği geçen herkese tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç’ta, “Bir yandan deprem bölgesinde yaralarımızı sarıyor bir yandan da yatırımlarımıza devam ediyoruz. 110 Yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek Bina yapımı için çalışmalara bugün itibarı ile başlandı.” ifadelerine yer verdi.