Kızıltepe’de 4 dağ arasına gizlenmiş doğa harikası: Emrud Şelaleleri

Kızıltepe ilçesinde yer alan Başdeğirmen Şelalesi ( Emrut ) görünümü ile Pamukkale travertenlerini andırıyor.

Yaşam 30.03.2024 10:53:19 0
Kızıltepe’de 4 dağ arasına gizlenmiş doğa harikası: Emrud Şelaleleri

Kızıltepe ilçesinde yer alan Başdeğirmen Şelalesi ( Emrud ) görünümü ile Pamukkale travertenlerini andırıyor. Dağların arasına gizlenmiş yeşil doğası ve dokusuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Fotoğraf tutkunlarının uğrak yerlerinden biri olan Emrud yazın aşırı sıcaklar nedeniyle kururken baharda göz kamaştırıyor.

Köylüler, köyün Nemrud zamanından beri var olduğunu söylüyor

Dört dağ arasına gizlenmiş, dik bir kayalığın altından doğan suyun dağın yamacından aşağı doğru inerek oluşturduğu şelaleler keşfedilmeyi bekliyor. Köyde bulunan kaleye, Kela Nemrud (Nemrud Kalesi) diyen köylüler, Nemrud’un burada konakladığını ve burayı bir bahçe olarak kullandığını belirtiyor.  Beşdeğirmen Köyünde bir saray da dikkat çekiyor. Sarayın 1000-1300’lü yıllara dayandığı ifade ediliyor.

Başdeğirmen Şelalesi ( Emrud ) görünümü ile Pamukkale travertenlerini andırıyor. Dağların arasına gizlenmiş yeşil doğası ve dokusuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Şelalelerin hemen sağ tarafında arka arkaya inşa edilmiş birçok su değirmeni kalıntısı ve değirmenlerin teras bahçeleri mevcut.