Kızıltepe’de 9 Mahallede karantina kardırıldı

Mardin Kızıltepe ilçesine bağlı 9 mahallede Coronavirus tedbirleri kapsamında alınan karantina uygulanması kararı risk durumunun iyiye gelişmeler üzerine bu sabah saay 08.00 itibarı ile kaldırıldı.

Sağlık 19.09.2021 08:06:14 0
Kızıltepe’de 9 Mahallede karantina kardırıldı

Edinilen bilgilere göre risk durumunun ortadan kalkması üzerine bu sabah saat 08.00’den itibaren karantina kararının kaldırılması kararı alındı.

Alınan kararın tamamen risk durumuna göre değerlendirildiği ve yaşanan gelişmelere göre daha erken kaldırıldığı gibi uzatılabildiği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı 4 kısal mahallede uygulanan 10 günlük karantina kararının da 3 gün sonra kaldırıldığı belirlendi.

 

İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam başkanlığında 13 Eylül tarihinde gerçekleştiren ilçe hıfzıssıhha kurulu olağanüstü toplantısında, Halk Sağlığının Korunması ve başta COVID-19 olarak bulaşıcı hastalıkların yayılmasının engellenmesi amacı ile ilçe kırsalında yer alan ve Ğurs vadisinde bulunan 9 mahallede; Yüceli (Ğursa Nave), Yedikardeş (Haftehuva), Erdem (Meşkina), Soğanlı (Ğubas), Uluköy (Günde Izer), Ayaz (Çelebiya), Tuzla (Babına), Karaman (Hamziyan) ve Alipaşa'sa 13.09.2021 tarihinde saat 17.00’den itibaren 10 gün süre ile karantina uygulanması kararı alınmıştı.