Kızıltepe’de çarşı pazarda bayram yoğunluğu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı pazarda yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Yaşam 16.04.2023 12:47:30 0
Kızıltepe’de çarşı pazarda bayram yoğunluğu

 

Kızıltepe’de Ramazan Bayramı nedeniyle çarşı- pazarda yaşanılan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayramlık ihtiyaçlarını almak için Özgürlük Meydanına akın eden vatandaşlar pandemi nedeniyle iki yıldan beridir bayramda siftah bile yapmakta zorlanan ,esnafa moral oldu.

Ayakkabı ürünleri satan bir esnaf, “Bayram yaklaştığı için millet yavaş yavaş alışverişe başladı. Genelde çocuk kıyafetleri satılıyor. Çok güzel geçiyor. İnşallah bayram keyifli geçer” dedi.

Bazı vatandaşlar da eski bayramları yad ediyor. 7O yaşındaki Nusret Yaşar da eski bayramların daha güzel geçtiğini söyledi. Yaşar, “Yeni bir ayakkabı yeni bir kıyafet aldığında sanki dünya bizim oluyordu. Şimdi çocuklara baktığında bir sürü kıyafeti var. Yani eski zaman ve bugün arasında çok fark var. Eski bayramlar daha güzeldi ev ev gezerdik. Günümüzde komşu bile komşunun evine gitmiyor.” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte bayramlık kıyafeti almaya çıkan Birhat Aydemir ise çarşı pazarda kalabalık olması esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade ederek “İnşallah esnafımız bu bayram iyi iş yapar. Pandemi sebebiyle çok zorlanmışlardı. Ama şimdi Kızıltepe Özgürlük Meydanında iğne atsanız yere düşmez” şeklinde konuştu.