Kızıltepe'de fahiş fiyat denetimi sürüyor

Kızıltepe'de zabıta, ilçedeki marketlerde fahiş fiyatlara karşı denetim yaptı. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ibraz edemeyen bir zincir markete için 427 lira idari para cezası kesildi.

Gündem 27.12.2021 14:09:59 0
Kızıltepe

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri şehirde faaliyet gösteren tüm zincir marketlerde fahiş fiyatlara karşı denetim yaptı. Detimlerde  raf fiyatı ve kasa çıkış fiyatları karşılaştırıldı. 
Zabıta ekiplerine, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ibraz edemeyen bir zincir markete 427 lira  idari para cezası kesildi. 
Zabıta ekiplerinin her zaman olduğu gibi vatandaşlar için denetimleri sürdürdüğünü belirten Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, şöyle dedi:
“Vatandaşa hizmet ve ürün tedarik noktasında vatandaşımızın yanındayız. Onların cebini düşünerekten devletimizin de bu anlamda kararlılığı noktasında, biz de ekiplerimizle birlikte sahada destek veriyoruz. Yüksek ve fahiş fiyatlarla ürün satışlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu denetimlerimiz, fiyatlar normale dönünceye kadar devam edecektir.”
"Halkımızın yanında olacağız"
Konu ile ilgili bilgi veren Kızıltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kalkan, denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi. Kalkan, “Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatıyla fahiş fiyat denetimlerine başladık. İlçedeki tüm marketleri denetlemeye devam edeceğiz. Halkımızın yanında olacağız.” dedi.
Zabıta Müdürü Hasan Songur işe evrak ibraz etmeyen bir zincir markete idari para cezası uygulandığı bilgisini verdi. Songur, "İlçemizde bulunan marketlere fahiş fiyatlar için denetimler yapıyoruz. Geerekli denetimlerimiz tüm hızıyls devam edecektir." diye konuştu.