Kızıltepe’de iki aşiret arasındaki 8 yıllık husumet barışla son buldu

Kızıltepe ilçesinde iki aşiret arasında yaklaşık 8 yıl önce başlayan husumet, bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Gündem 15.01.2022 16:21:38 0
Kızıltepe’de iki aşiret arasındaki 8 yıllık husumet barışla son buldu

Kızıltepe ilçesinde 2014 yılında Xate ve Belloi (Erbani) aşiretleri arasında kum ocağı nedeniyle yaşanan silahlı kavganın ardından 2 kişinin ölümü 13 kişinin de yaralanmasıyla başlayan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.


 
Kızıltepe’deki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, kanaat önderleri Süleyman Akdağ, Ata Kasap, Sait Dündar, Behçet Durak, Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan, siyasi parti temsilcileri ve binlerce davetli katıldı.


 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kızıltepe ilçe müftüsü Mahsum Taşçı, iki aşiret fertlerinin barışın sağlanmasında ve barışa vesile olan kanaat önderlerine teşekkür ederek barışın bölgedeki diğer husumetlere öncellik etmesi temennisinde bulundu.


 
Programda bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, yaşanan husumetin barışla sonuçlanmasında duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ahmet Türk: “İnanıyorum bu barış bir kardeşlik havası getirecek”

Barışın gerçekleşmesinde emeği geçenlere tek tek teşekkür eden Türk, “Bu güzel günü birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin huzura, kardeşliğe ihtiyacı var. Sorun yaşanmadan önce kanaat önderlerine iletildiği takdirde mutlaka çözüm bulunur. Ama insanlar kendi bildiği gibi hareket ettiği takdirde maalesef bu hadiseleri ortadan kaldırma şansımız yok. Bir sorun ortaya çıktığı zaman mutlaka bu bölgenin ileri gelenleri bir araya gelerek sorunu çözüme yönelik çalışmalar yapması gerekiyor. İnanıyorum bu barış bir kardeşlik havası getirecek, yeni bir sayfanın açılmasına vesile olacaktır. Barışa yanaşan her iki aşiretimize ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.


 
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Taşçının yaptığı dua ile devam eden program aşiret fertlerinin el sıkışması verilen barış yemeğinin ardından son buldu.