Kızıltepe’de iki yıldır bitirilemeyen tribün gençleri mağdur ediyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki yıldır tamamlanmayan stadyum tribünleri futbol kulüplerini olumsuz etkiledi.

Spor 18.01.2023 16:35:22 0
Kızıltepe’de iki yıldır bitirilemeyen tribün gençleri mağdur ediyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yenisi yapılacak vaadiyle yıkılan ilçe stadı, iki yıla yakındır tamamlanamadı. 10 amatör futbol kulübünün bulunduğu Kızıltepe ilçesinde, iç müsabakalar Artuklu ve İstasyon ilçe statlarında oynatılıyor.

Kızıltepe Barış Spor Kulübü başkanı Sabahattin Derin, ilçe stadının tamamlanmaması ve Kızıltepe takımlarının ev sahibi olduğu müsabakaların bundan dolayı dış sahalarda oynatılması ile ilgili konuştu.

Derin, “Sahamızın zemini yenilendi, ikinci sahamızın eksikleri tamamlandı, yerleşim ve alan olarak Güneydoğu’nun en büyük tribünleri yapılabilir. Maalesef 2 yıldır yıkılan tribün olduğu gibi bırakıldı. Nusaybin, Midyat, Mazıdağı’nda tamamlanmak üzere. Nedense Kızıltepe’de sorun çözülmüyor. Kızıltepe’nin 10 amatör, 11 tane U/18 takımı iki yıldır hep Artuklu ve İstasyon sahalarında iç saha oynuyor. Deplasmanlar hariç bu takımlar çok zor şartlarda mücadele veriyorlar. Artık güçleri tükeniyor.  Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu sezonda tribün yetişmeyeceği kesindir. En azından gelecek sezona hazırlık yapılsın. Ayrıca maçlarımızın Kızıltepe’de oynanması için hiçbir sorun bulunmuyor. Oynadığımız bütün sahalarda iki soyunma odası var, zaten tribünde karışık oturuluyor. Ligimizin kalitesi bu tür sorunlardan düşük olduğu için fazla seyirci gelmiyor. Gelenler tellerin arkasında da seyredebilirler. İki tane geçici soyunma odası yapılabilir.” dedi.