Kızıltepe'de kira fiyatları durdurulamıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde artan kira fiyatları yüzünden bir çok ev esnaf ve ev arayan vatandaşlar mağdur oluyor.

Ekonomi 9.08.2022 10:10:05 0
Kızıltepe

Son dönemlerde farklı nedenlerle kiralık ev arayanlar, fahiş kira fiyatları yüzünden  barınma stresi yaşıyor. Özellikle "Doğunun Parisi" Kızıltepe'de TOKİ Yenikent Mahallesinde ev bulmak oldukça zor. Kızıltepe'de kiralık evlerin fiyat artışı yüzde 50'yi geçti.  Satılık konut fiyatları da geçen yıla göre yüzde 40 civarlarında.

 

Kızıltepe TOKİ'de 3+1 175 metrekarelik kiralık bir evin fiyatı 2 bin ile 3 bin TL arasında değişiyor. Ve 2 binin altında ev bulmak oldukça zor. Şimdi, yazın sürekli elektrik kesintilerinin yaşandığı, ortalama 40  derecelik sıcaklığın olduğu, ağaç sayısının çok az olduğu, çorak dağ, bozuk yolların olduğu ve tarla manzarası olan bir bölgede bu fiyatlara ev olur mu diyebilirsiniz. Kızıltepe'de oluyormuş. Peki bu kira fiyatları neden yükseliyor?  Bunu sadece Kızıltepe özelinde ele almak doğru olur mu?

 

Emlak sektöründe çalışanlar bunun birden fazla nedeni olduğunu söylüyor.  Enflasyon, bankaların eskisi gibi kredi veremediği, inşaat malzemelerinin fahiş durumda yükselmesi gibi nedenler sıralanıyor. Bazı sektör temsilcileri de bunu arz ve talebe bağlıyor.