Kızıltepe’de kütüphane yapılmayınca alanı ücretsiz otopark oldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2018 yılında yıkımı gerçekleştirilen Kızıltepe İlçe Halk Kütüphanesi aradan geçen 5 yıldan beridir yapılmayınca Kızıltepe Belediyesi alanı geçici de olsa ücretsiz otoparka çevirdi.

Eğitim 27.01.2023 22:51:15 0
Kızıltepe’de kütüphane yapılmayınca alanı ücretsiz otopark oldu

Kızıltepe eski Hastane Caddesi üzerinde bulunan Kızıltepe İlçe Halk Kütüphanesi yerine yenisinin yapılması için 2017 yılında taşınması yapıldı ve 2018  yılında da yıkımı gerçekleştirildi. Ancak yaklaşık iki yıl boyunca alanda kütüphane adına herhangi bir çalışma yapılmadı.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya 2020 yılında yaptığı açıklamada yeni kütüphane binasının 2020 yatırım yılı programına alındığını vurgulasa da aradan geçen geçen 2 yılda hiçbir çalışma başlatılmadı.

Kızıltepe Belediyesi de boş kalan alanda şehir içindeki park sorununu geçici de olsa rahatlatmak için alanı ücretsiz otopark alanına çevirdi.

“Kütüphane ihalesi şubatta yapılacak”

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya kütüphane ile ilgili yeni bir gelişmenin yaşanıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Çok amaçlı yapısıyla her yaştan vatandaşımıza hitap etmesi planlanan kütüphanemizde, yalnızca okuma salonları değil, bilgisayar ve internet odaları ve konferans salonları oluşmakta olup, Şubat ayında ihalesi yapılacak.”