Kızıltepe’de STK ve muhtarlara seminer

Kızıltepe ilçesinde STK ve Muhtarlara yönelik mesleki ve kapasite geliştirme semineri verildi.

Gündem 12.10.2023 08:29:22 0
Kızıltepe’de STK ve muhtarlara seminer

Yeni mahallede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda verilen seminerde çeşitli ikramlar yapıldı.

Güneydoğu Mesleki Kapasite Geliştirme ve Eğitim Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu bileşeni ve eğitim kurulu sorumlusu yaptığı açıklamada Şerif Didin burada amaçlarının hizmet olduğunu ve kalifiyeli ara eleman yetiştirmek ve topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Yetiştirdikleri ara elemanlara belge vereceklerini ifade eden Didin, şöyle konuştu:

“ Seminere katılanlara belge vereceğiz ve istihdam konusunda yardımcı olacağız. Bir de ayada iki defa federasyonumuzun bünyesinde ve gider masrafları federasyonumuz tarafından karşılanarak düzenliyoruz. Bu seminerleri ya yerinde yada bizim merkezlerde yapıyoruz. Ayrıca biz federasyon olarak Psikolojik rehberlik danışmanlık hizmet bürosunu açtık. Burada da vatandaşlarımızın en önemli sorunlarını dile getirerek sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Meslekle ilgili iş ile ilgili burada vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Onlara yardımcı oluyoruz. Uzman ekip arkadaşlarımız bunları dile getiriyor.”

Başkan Didin, “Katılım sağlayan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter’e, STK başkanlarımıza, Muhtarlarımıza, ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.” Dedi.