Kızıltepe’de sürücü kursu için uygulama sınav alanı yapıldı

Kızıltepe’de ehliyet sınavına girecekler için ve direksiyon eğitimi almak isteyen vatandaşlar için Türkiye standartlarında modern bir motorlu taşıtlar sürücü kursu direksiyon uygulama sınav alanı yapıldı.

Eğitim 12.02.2024 21:26:21 0
Kızıltepe’de sürücü kursu için uygulama sınav alanı yapıldı

Kızıltepe’de gerek ehliyet almak isteyen vatandaşların eğitim görecekleri alanın olmaması gerekse direksiyon uygulama sınavının yapılacağı alanın modern standartlarda olmaması sebebiyle Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş’ün girişimleri, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin’in destekleriyle Aralık ayında çalışmalarına başlanan, Türkiye standartlarında modern bir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon Uygulama Sınav Alanının yapımı tamamlandı

14 dönümlük alan üzerinde yapımı tamamlanan sınav alanında farklı türde araç özelliklerine göre yer alan paralel park etme, L park alanı, 25 metre geri gitme, ani fren alanı, sinyalize edilmiş dönel kavşak, üç veya daha fazla kollu kontrollü ve kontrolsüz kavşaklar ile motosiklet grubu için sınav alanları yer almakta.

 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından değerlendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş, ” Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon Uygulama Sınav Alanı, fiziki şartları kötü olan, ulaşımın zor olduğu, Türkiye Yüzyılına uygun olmayan bir alanda yapılmaktaydı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmalarıyla rahat, konforlu, sorunsuz ve stressiz bir sınav ortamına dönüştürülerek çözüme kavuşturuldu. Yenilenen direksiyon eğitimi ve sınav alanlarımızda adaylarımızın daha iyi eğitim alarak onların eğitimine katkıda bulunmayı, onlara güvenli ve geçerli sınav şartları oluşturmayı, nitelikli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz. Eğitim ve Sınav alanın ilçemize kazandırılmasında desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz İlçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Abdullah Şahin’e ve emeği geçen, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş kısa süre içerisinde açılışı gerçekleştirilecek yeni sınav ve eğitim alanının tüm ilçemize hayırlı olası temennisinde bulundu.