Kızıltepe’de yetersiz altyapı: Yağmurla birlikte cadde ve sokaklar göle dündü

Mardin’de gece saatlerinde aralıklarla etkisini gösteren sağanak yağış gün boyu sürdü. Kızıltepe ilçesinde de etkili olan sağanak yağış sonrası caddeler göle döndü. Kaymakam cıdıroğlu alanda incelemelerde bulundu.

Gündem 14.03.2023 18:03:26 0
Kızıltepe’de yetersiz altyapı: Yağmurla birlikte cadde ve sokaklar göle dündü

Kızıltepe’de yetersiz altyapı yine gündeme geldi

Mardin’de gece saatlerinde aralıklarla etkisini gösteren sağanak yağış gün boyu sürdü. Kızıltepe ilçesinde de etkili olan sağanak yağış vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış, Kızıltepe’de yetersiz altyapı nedeniyle vatandaşları çileden çıkardı. Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan ve halı motifli yoluyla görenlerin beğenisini toplayıp ’Halı Sokak’ olarak bilinen 624. Sokak, sağanak yağışın etkisiyle su altında kaldı. İpek Mahallesi Ali Ertaş Caddesi de adeta göle dündü.  Kızıltepe Devlet Hastanesi Morg tarafı yine yağmur sonrası adeta göle dündü.

Kaymakam incelemelerde bulundu

Sel ve su baskını olan alanlarda incelemelerde bulunun Kaymakam Fatih Cıdıroğlu, yetkililerden bilgi aldı. Cıdıroğlu, “Vatandaşlarımızın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını dileriz.” dedi.

Yarın da yağış bekleniyor

Öğlen saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılara göre Mardin’de yarın da olası  yağış bekleniyor.