Kızıltepe'de zabıta rarihi geçmiş yüzlerce ürünü imha etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde market denetimlerine çıkan zabıta ekipleri 10 markette bin 400'e yakın son kullanma tarihi geçmiş ürüne el koydu. Ürünlerin içerisinde bebek mamalarının da olduğu görüldü

Sağlık 16.06.2022 10:53:07 0
Kızıltepe

Halkın sağlığı için market denetimlerini sürdüren Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 84 işletmede denetim yaptı. Ekipler 10 markette bin 400'e yakın ürünün tarihi geçmesine rağmen  raflarda satışının yapıldığını tespit etti. Ürünler içerisinde bebek mamalarının da olması zabıta ekiplerini şaşkına çevirdi. 

 

Denetimlerinde devam edeceğini belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, "Zabıta ekiplerimiz yaklaşık iki haftadır sıkı bir şekilde market denetimlerini gerçekleştiriyor. Hem fiyat konusunda denetimler gerçekleştirirken hem de insan sağlığı ile ilgili hususlarda son kullanma tarihi ile ilgili ciddi bir denetim gerçekleştirdik. Yapılan 84 denetimde 10 markette bin 400'e yakın kalemde tarihi geçmiş ürün yakaladık. El koymalar gerçekleştirdik hem de parasal cezai işlemleri gerçekleştirdik. Gerekirse kapatmaya varan cezai işlemler ile ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bunların imhalarını gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki süreçte esnafımızın vatandaşımıza tarihi geçmiş ürün satmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

Toplanan ürünler Kızıltepe Belediyesi bahçesinde sergilendikten sonra ekiplerce toplatılıp imha edildi.