Kızıltepe’de ‘Zor Zamanlarda Bir Olmak’ konulu seminer düzenlendi

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından ‘Zor Zamanlarda Bir Olmak’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Zamanı” vurgusu yapıldı.

Eğitim 24.02.2023 19:30:51 0
Kızıltepe’de ‘Zor Zamanlarda Bir Olmak’ konulu seminer düzenlendi

Kızıltepe Belediyesine bağlı Hanımeli Kadın Merkezinde düzenlenen semineri Din Hizmetleri Uzmanı Sümeyra Bağdat Arslan verdi. Kadın merkezinde yer alan kadınların katıldığı program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri Uzmanı Sümeyra Bağdat Arslan yaşanan deprem felaketi sonrası, millet olarak göstermiş olduğumuz özveriye değindi.

Millet olarak bu süreçte çok şey yaptık diyen Arslan: “Bugünler bizlerin birliğinin beraberliğinin, kardeşliğinin ve dayanışmasının en güzel şekilde görüldüğü günler.

Vefat eden kardeşlerimiz için hepimiz üzüldük. Manevi değerlerimiz sayesinde oradaki kardeşlerimizin yaşadığı acıları bizlerde burada yaşadık. Büyük acılar birçok cümleyi susturdu ama ilk günden beri herkesin kalbinden şu cümle çıktı: ‘Ben ne yapabilirim?’

Herkes seferber oldu. Birkaç gündür ilçemizin ana arterlerinde yer alan pankartlarda bir yazı görmüşsünüzdür. Bu yazı da Kaymakam/Belediye Başkan V. Fatih Cıdıroğlu, Kızıltepe halkına teşekkür ediyor. Depremzede kardeşlerimize yaptığı yardımlardan ötürü. Kızıltepe bu sınavı çok güzel geçti, geçmeye de devam ediyor. Bu bizim için bir sınavdı. Oradaki kardeşlerimize destek olmak elimizi onların üzerinden çekmemek. Bizlerin bu sınavı Allah’ın izniyle çok güzel geçtiğimize inanıyorum” dedi.

Gençlerimiz İle İlgili Düşüncelerimizde Yanıldık

Gençlerimiz ile ilgili düşüncelerimizde yanıldığımızı vurgulayan Arslan şunlara değindi: “Yaşanan deprem sonrası gençlerimize yönelik düşüncelerimizde yanıldığımızı fark ettik. Gençlerimiz için bunlar Z kuşağı onlardan bizlere hayır yok diyoruz ya işte burada yanıldığımızı gördük. Gençlerimizin hızır kuşağı olduğuna şahit olduk. Bu süreç bizlerin onların da gücüne inanmamız için vesile oldu.

Rabbim birliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Allah’ım hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin şahadetlerini makbul eylesin. Yaralanan kardeşlerimize şifa eylesin bizlere de onlara destek olabilmek desteklerimizi sürdürebilmek için güç kuvvet ihsan eylesin.”