Kızıltepe’de okul bahçesini trafik eğitim alanı yaptılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesi TOKİ İlkokulu idareci ve öğretmenleri pandemi sürecinin öğrenciler üzerindeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak için okul bahçesini oyun ve trafik eğitim alanı haline getirdi

Eğitim 26.04.2021 11:40:00 0
Kızıltepe’de okul bahçesini trafik eğitim alanı yaptılar

TOKİ İlkokulu idareci ve öğretmenleri pandemi sürecinin öğrenciler üzerindeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak için okul bahçesini oyun ve trafik eğitim alanı haline getirdi. Öğrenciler alanda hem eğleniyor hem de trafik kurallarını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Proje hakkında bilgiler veren okul müdürü Aydın Bahçivancı, “Dünya’da hem de ülkemizde etkili olan COVİD-19 pandemisinin öğrencilerimiz üzerindeki etkilerini azaltmak, okulda daha kaliteli zaman geçirmelerini ve eğlenmelerini sağlamak amacıyla okul bahçemize geleneksel oyun alanları ve trafik eğitim alanı çizimini planladık. Müdür yardımcıları ve sınıf öğretmenleri öncülüğünde başlatılan projeye TOKİ İlkokulunun tüm öğretmenleri büyük bir inanç ve azimle maddi manevi destek sağlayarak projelerini tamamladılar.” dedi.

Alanın öğrenciler üzerindeki ulumlu etkilerinin olduğunu aktaran Bahçivancı, “Minikler okul bahçesinde kendileri için hazırlanan rengarenk, hijyenik oyun alanlarında sosyal mesafelerini koruyarak akranlarıyla tanışıyor, kaynaşıyor ve oyunlar oynuyorlar. Öğrencilerimiz sosyal mesafeli olarak tasarlanan bu alanlarda oynayarak hem sağlıklı olacak hem de mutlu zaman geçirecekler.” şeklinde konuştu.

Hazırlanan alan ile ilgili bilgiler veren Bahçivancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine öğrencilerin ilk elden, yaparak yaşayarak trafik kurallarını uygulamalı öğrenmeleri ve öğrenmeye daha kalıcı ve eğlenceli hale getirmek amacıyla rengarenk bir trafik alanı oluşturuldu. Yaya geçitlerinin, bisiklet yollarının yapıldığı ve trafik levhalarıyla süslenen trafik eğitim alanı öğrencilerin en sevdiği ve eğlendiği alanların başında geliyor. Okula kazandırılan akülü araçlar sayesinde trafik alanı çok daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirilmiştir.”

Çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan gelişmesi için okul bahçesini geleneksel oyun alanlarına çevirdiklerini, simetrik çift taraflı parkuruyla öğrenciler arasında ayrı bir heyecan oluşturduklarını Bahçivancı: İlimizin, ilçemizin ve okulumuzun eğitim kalitesini ve standartını daha iyi noktaya taşımak, TOKİ İlkokulunu eğitimde kalitenin merkezi haline getirmek adına oyun alanlarının ve trafik eğitim alanını oluşturulduk. Bu çalışmaları çeşitlendirerek arttıracağız.  Oyun alanlarının ve trafik eğitim alanının oluşturulmasında katkı sunan değerli velilerimize, okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederek, yarınımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın her alanda gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.