Kızıltepeli tespihçi canlı yayında dolandırıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tespih satarak geçimini sağlayan Hüseyin Kılınç, iddiaya göre, internet üzerinden 600 TL’ye tespih almak için karşı tarafa parayı gönderdi ancak tespihleri gelmeyince dolandırıldığını anladı.

Gündem 1.06.2022 10:05:35 0
Kızıltepeli tespihçi canlı yayında dolandırıldı

Kızıltepe Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı’nda tezgahta yıllardır tespih satarak geçimini sağlayan Hüseyin Kılınç, tesbih almak için sosyal medya platformu Facebook üzerinden canlı yayınlanan tespih mezatına katıldı. Canlı yayında pazarlık yaparak damla kehribarları 600 TL’ye indiren Kılınç tespihin parasını göndermek için Tokat’ta yaşayan A. Y. ismindeki şahıstan  İBAN istedi. Parayı hesaba gönderen Kızıltepeli tespihçi aradan günler geçmesine rağmen ürünlerine ulaşamadı. Şüpheli şahıs tarafından da Facebook üzerinden engellenen Kılınç mağdur edildiğini söylüyor.


Kılınç, “Ben 5 senedir tespihlik yapıyorum. Damla kehribar aldım. Tokatlı bir mezatçıydı. Mezatında üstüme kaldı ben de ürünün parasını gönderdim. Bana ürünü göndermedi. 600 lira gönderdim ona. Param da gitti ürünüm gelmedi” dedi.