Kızıltepespor'un efsane futbolcusu kalbine yenik düştü

Kızıltepespor'un eski profesyonel futbolcusu Metin Can Yücesoy (59), eski takım arkadaşları ile maç yaptığı sahada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yücesoy’un ani ölümü, futbol camiası, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

Gündem 25.02.2024 20:35:55 0
Kızıltepespor

Kızıltepe Spor’un TFF 3. Lig’inde oynadığı dönemde başarılı futbolu ile Mardin Spor’a transfer olan ve burada da başarılı maçlar çıkararak iyi futbolcu diye futbol camiasından adını söz ettiren Metin Can Yücesoy, arkadaşları ile oynadığı çift kale maçında geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında hayatını kaybetti.


Olay, akşam saatlerinde Kızıltepe Şehir Stadı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eski futbolcu arkadaşları ve masterlerden oluşan takımda oynayan Metin Can Yücesoy, maç esnasında aniden fenalaşarak yere yığıldı. Takım arkadaşları Yücesoy’a anında müdahale ederek durumu 112’ye bildirdi. Olay yerinde gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Yücesoy’u Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yücesoy’un cenazesi, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.  
Metin Can Yücesoy’un ani ölümü, Mardin futbol camiası başta olmak üzere ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. 

Mardin 1969 Spor: Başsağlığı dileriz

Mardin 1969 Spor'da Metin Can Yücesoy için başsağlığı mesajı paylaştı.

"Bir dönem formamızı giyen Metin Can Yücesoy’un kalp krizi geçirerek vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine ve futbol camiamıza başsağlığı dileriz."