Tarih: 16.08.2024 12:23

Kızıltepe’ye 540 çöp konteyneri alındı

Facebook Twitter Linked-in

Kızıltepe ilçe sınırları içinde ideal yaşam standartlarına uyumlu, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve yürütmek için çalışmalarını sürdüren Kızıltepe Belediyesi, ilçeye yeni çöp konteyner ve çöp kovalarını kazandırdı. Kızıltepe’yi daha temiz bir ilçe haline getirmek için faaliyetlerini aralıksız devam eden Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki caddelerin ve sokakların daha temiz tutulması için çöp konteynerlerini yeniliyor.

Belediye yetkilileri, eskiyen ve hacim anlamında yetersiz kalan çöp konteynerlerinin sıcakların artmasıyla birlikte toplum sağlığı açısından risk teşkil etmemesi adına 540 adet yeni çöp konteyneri ve çöp kovalarının alımı gerçekleştirdi. Kullanım kolaylığı sağlayan, görüntü ve gürültü kirliliği yaratmayan 770 Lt hacimli yeni konteynerler ve çöp kovaları ilçe genelinde yapılan incelemeler sonucunda eskiyen çöp konteynerleri ile değiştiriliyor.

Alınan çöp konteynerlerinin ve çöp kovalarının ihtiyaç olan cadde, ana arterler, sokaklar ve yeni bağlanan mahallelere dağıtımına başlandı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerdeki kırılan, eskiyen, tahrip olan ayaklı çöp kovaları da yenileri ile değiştirilirken, ihtiyaç duyulan bölgelere de yeni çöp kovaları montajı yapılarak kullanıma sunuluyor.

İlçe genelinde yaklaşık 5 bin 750 civarı konteyner kullanıldığını aktaran belediye yetkilileri, düzenli olarak bu konteynerlerde biriken çöplerin toplanıp yeni çöp sahasında bertaraf edildiğini, günlük ortalama 190 bin ton çöpün toplandığını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —