Konya’da doğdu, Mardin’de iki futbol kulübünde başkanlık yapıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dünyaya gelen Abdülkerim Üner, Mardin’in profesyonel futbol takımı olan Mardin Fosfatspor ve Mazıdağı ilçesi Bölgesel Amatör Lig Temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor’da başkanlık yapıyor.

Gündem 8.05.2021 14:18:27 0
Konya’da doğdu, Mardin’de iki futbol kulübünde başkanlık yapıyor

1976 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğan Abdülkerim Üner, ilkokulu Vedat Kesmen, orta okulu Mahmut Esat orta okulunda tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde  İnsan kaynakları bölümünü okuyarak tamamlamıştır.

2012 Yılında Cengiz Holding tarafından özelleştirme kapsamında alınan Eti Bakır Mazıdağı işletmesinde İdari ve Sosyal işler Şefi olarak çalışma hayatına başlayan Üner, Seydişehir’de imkanlarından yaralandığı spor dünyasını çalışmış olduğu bölgede harekete geçirmiştir.

2018 yılında Mazıdağı Fosfat Spor Kulübü başkanlığı ile “İyi Birey, İyi Vatandaş ve İyi Futbolcu Yetiştirme” vizyonu doğrultusunda bölgede yetişen genç nesle spor bilinci ve ahlakını kazandırmak, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını temin ederek, sağlıklı bir toplum oluşturmak için yola çıkan Üner, Bunun neticesinde Mardin  2. Amatör liğinden katıldığı ilk yıl şampiyon olarak  Mardin 1.Amatör Liğine çıkıp 2019 yılında Mardin 1. Amatör liginde de şampiyonluğa ulaşarak Mardin bölgesel amatör ligde temsil etme hakkını kazanmıştır.

Dikkat çeken bu başarılı çalışmaların ardından 3.lig Mardin Fosfat Spor oluşumu esnasında Üner ve arkadaşları yönetimine talip olmuş ve Mardin valiliği, Vali Mahmut Demirtaş ile yapılan görüşmeler neticesinde kulüp başkanlığına seçilerek 3. Lig profesyonel takımlarından Mardin Fosfat Spora başkan olmuştur.

Mardin’liler tarafından sevilen ve başarısından dolayı takdir edilen kulüp başkanı Abdülkerim Üner, profesyonel futbol hayatında ilk senesi olmasına rağmen son müsabakaya kadar play-off şansını korumuş, son müsabakada yenilerek ligi 48 puan ile 7. sırada tamamlamıştır.