Küçük Muhammed Protez Ayağa Kavuştu

Gelişim geriliği nedeniyle sağ ayağı kesilen 3 yaşındaki Muhammed Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Yetimler Derneği ve bir hayırseverin desteğiyle protez ayağa kavuştu.

Yaşam 13.10.2021 19:40:18 0
Küçük Muhammed Protez Ayağa Kavuştu

Protez ayağına kavuşan küçük Muhammed’i Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam Kızıltepe Yetimler Derneği Başkanı Sadettin Kandemir ile dernek üyeleri evinde ziyaret etti. Muhammed’in yürüyüşüne tanıklık eden Çam’ın gözleri doldu.

Bugün Muhammed yavrumuzun protez bacağının takıldığı gün diyen Çam: “Muhammed’in geçen hafta sosyal medyaya koltuk değneği ile görüntüsü yansımıştı. Bu görüntü hem bizleri hem sivil toplum kuruluşlarımızı hem de tüm Türkiye’yi bir noktada birleştirdi. Bizlerde hemen Muhammed’in ailesine ulaştık. Kızıltepe yetimler derneğimiz, hayırsever vatandaşlarımız, kaymakamlığımız ve belediyemiz ile beraber Muhammed’in ailesine ulaştık. Hayırseverlerimiz ile birlikte Muhammed’e ilk protez bacağının ekipmanları geldi. Bugünden itibaren koltuk değneğine bağımlı olmaksızın yürümeye başladı. Protez bacağına olan adaptasyon sürecini kısa zamanda atlatacaktır.

 Muhammed ilk defa koltuk değneksiz bugün yürüdü. Muhammed bugün her iki ayağına da ayakkabısını giydi. Ayakkabı giymenin mutluluğunu yaşadı. Küçük Muhammed’in kuzeni Diyadin de gelişim geriliği nedeniyle ayağında sorun yaşamakta. Tedavisi için yapılması gereken her ne varsa yapacağız. Onunda da tıpkı Muhammed gibi koşacağı günleri göreceğiz  ”dedi.

Sadettin Kandemir, “Kızıltepe yetimler ve Öksüzler derneği olarak Türkiye’de yaşayan milyonlar gibi biz de Muhammet’i sosyal medyadan gördük. Gerçekten Türkiye halkı buna duyarsız kalmadı. Biz onlar gibi duyarsız kalmadık. Dernek üyelerimiz Muhammet’i buldular ve bir tane hayırsever protez bacağı yaptırmak için sahiplendi. şu anda Muhammet protez bacağı ile birlikte yürüyor , herkesten Allah razı olsun.  iyilik kazanacak diyorum. Muhammet ilk adımları atıyor biz de buna şahit olduğumuz için çok çok mutluyuz inşallah nice Muhammetler yürüyecek hayırseverler sayesinde gönlü zengin insanlar sayesinde.” açıklamasını yaptı.

 

Çocuğun babası Sabri Melle Hüseyin, “Allah herkesten razı olsun. Çocuğumun ayağını yaptılar. Yürüdüğü İçin bizde seviniyoruz kendisi de çok seviniyor. Allah yardım eden herkesten razı olsun. Özellikle hayırseverden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: küçük muhammed protez ayağa kavuştu