Kültür ve Sanat Etkinlikleri Heyecanı Başlıyor

Haber Merkezi

Gündem 9.07.2024 10:32:07 0
Kültür ve Sanat Etkinlikleri Heyecanı Başlıyor

Bu yıl düzenlenecek olan kültür ve sanat etkinlikleri tiyatronun, resmin, sinemanın ve daha birçok sanat dalının çiçeği burnunda birbirinden güzel etkinlikleriyle başlayacak. Hem yere hem de çocuklar için unutulmaz anlara tanıklık edecek olan kültür ve sanat etkinlikleri, 21 Temmuz’da Kızıltepe’de başlıyor. Kızıltepe Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenleyecekleri kültür ve sanat etkinlikleri, 10 gün boyunca devam edecek ve dev konser ile tamamlanacak.

Kültür ve sanat alanında farkındalık yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirerek ilçenin kültürel hayatını zenginleştirmeyi amaçlayan Kızıltepe Belediyesi, düzenleyeceği bir dizi etkinlik ile unutulmaz bir sanat dolu günler yaşatacak.

 

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, ilçe merkezi başta olmak üzere ilçenin en büyük kırsal mahalleleri olan Dikmen ve Şenyurt mahallerinde çocuk atölyeleri ile açık hava sineması, tiyatro gösterimi ve konser düzenlenecek. Kültür ve sanat etkinliklerinin sonunda ücretsiz halk konseri düzenlenecek. Sanatçılar Kasım Taşdoğan ve Hamit Karadeniz konserde sahne alacak. En sevilen şarkılarını seslendirecek sanatçıların konserine katılmak isteyen vatandaşlar, geniş bir repertuvarla keyifli ve müzik dolu anlara tanıklık edecek. Belediyenin organize edeceği ücretsiz halk konseri 30 Temmuz Salı günü saat 20.00’de Kızıltepe Otogar Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Kızıltepe Belediye Eş Başkanları Zeyni İpek ve Hamdiye Bilek Turgay, kültür ve sanat etkinliklerinin ilçeye renk katacağını belirterek, tüm Kızıltepe halkını etkinliklere davet etti.

 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri programı şöyle;

* Çocuk Atölyesi 21 Temmuz 2024 Halı Sokağı’nda saat 20.00’de.
* Çocuk Atölyesi 22 Temmuz 2024 Şenyurt Mahallesi’nde saat 18.00’de
* Çocuk Atölyesi 23 Temmuz 2024 Dikmen Mahallesi’nde saat 18.00’de.
* Açık Hava Sineması 27 Temmuz 2024 Yenikent Mahallesi 88 Dönüm Parkı’nda saat 20.30’da.
* Xal û Xwarzê Tiyatro gösterimi 29 Temmuz 2024 Şehri Keyf Düğün Salonu’nda saat 20.00’de.
* Açık Hava Halk Konseri Sanatçılar Hamit Karadeniz ve Kasım Taşdoğan’ın katılımı ile 30 Temmuz 2024 Kızıltepe Otogarı saat 20.00’de.